MOTOR SPORLARI

Marmaris’te Kazanan Evans

Toyota pilotu Elfyn Evans, olaylarla ve dramalarla dolu 2020 Türkiye Rallisi’nde galibiyete uzanan isim olmayı başardı.

Zorlu toprak etapların ve yüksek sıcaklıkların öne çıktığı Türkiye Rallisi’nde galip gelerek çok ses getiren bir başarıya imza atan Toyota Gazoo Racing, son günü heyecan içinde geçen yarış sonunda, Elfyn Evans ile birinciliğe ulaştı. Etapları sorunsuz bir şekilde aşan Evans, yarışı 35.2 saniye farkla ilk sırada tamamladı ve Pilotlar Şampiyonası’nda takım arkadaşı Sébastien Ogier’i 18 puan farkla geçerek, 97 puanla birinci sıraya yükseldi. Elfyn Evans marka adına ikinci zaferini alırken, Toyota ilk 5 yarışın 3’ünde birinci olmayı başardı. Türkiye Rallisi’nde Sebastian Ogier ise yaşadığı sorun nedeniyle yarışı tamamlayamazken, 19 yaşındaki genç pilot Kalle Rovanperä dördüncü olarak WRC’deki etkileyici performansını devam ettirdi. TOYOTA GAZOO Racing, bu sonuçlarla birlikte Markalar Şampiyonası’nda en yakın rakibiyle olan puan farkını 9’a çıkararak zirvedeki yerini korudu.

NEUVILLE İKİNCİ OLDU

Hyundai pilotu Thierry Neuville, lider sürdüğü yarışta son lastik patlatmasının ardından liderliği kaybetti ancak sonrasında Evans ile arayı kapatmaya başladı. Ancak bu tempo, Evans’ı yakalaması için yeterli ve Neuville, ikinciliği elde etti. Neuville ayrıca Power Stage’i de ilk sırada tamamlayarak fazladan beş puanın sahibi oldu.

EFSANE LOEB ÜÇÜNCÜ SIRADA YER ALDI

Dokuz kez Dünya Şampiyonu Sebastien Loeb, Türkiye Rallisi’nin yıldızlarından bir tanesiydi. İlk iki günü lider tamamlayan Fransız sürücü, bu yılki ikinci rallisi olan Türkiye’de lastik sorunlarıyla boğuşsa da üçüncü olarak kariyerinin 119. WRC podyumunu elde etti. Gus Greensmith, diğer M-Sport sürücülerine kıyasla daha sorunsuz bir rali geçirdi ve beşinci olarak kariyerinin en iyi WRC pozisyonunu elde etti. Lappi yine Çetibeli etaplarında zorlanan isimlerden bir tanesiydi ve her iki etapta da lastik patlatarak geriye düştü. Sonuç olarak da ralliyi altıncı sırada bitirdi. Öte yandan Lappi’nin takım arkadaşı Teemu Suninen, sabah yapılan Çetibeli 1 etabında sol arka süspansiyonunu kırarak ralliye erken veda etti. Türkiye Rallisi’nin ardından ekipler 8-11 Ekim tarihlerinde İtalya’da Sardunya Rallisi’nde mücadele edecek.

Yorum yazın

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020