MOTOR SPORLARI

Ogier Pilotlar, Hyundai Markalar Şampiyonu

Sezonun son yarışı Monza Rallisi’ni kazanan Toyota ekibi Sébastien Ogier ve co-pilotu Julien Ingrassia, kariyerlerinin yedinci Dünya Şampiyonluğu’nu elde ettiler. Hyundai ise Markalar Şampiyonluğunu ilan etti.

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı ile ilk sezonunda başarıya ulaşan Ogier, Toyota ile 30 yılda WRC şampiyonluğu kazanan beşinci farklı pilot oldu. Ogier böylece şampiyonluk tacını 2019 kazananı Ott Tänak’tan geri almayı başardı. Böylece Ogier, Toyota’da Pilotlar Şampiyonluğu alan Carlos Sainz (1990 ve 1992), Juha Kankkunen (1993), Didier Auriol (1994) ve Ott Tanak’ın (2019) arasına katıldı. Ogier, koronavirüs pandemisi sebebiyle daha önce benzeri olmayan bir takvimle gerçekleştirilen Dünya Ralli Şampiyonası’nda son ana kadar takım arkadaşı Elfyn Evans ile Pilotlar Şampiyonluğu mücadelesinde başa baş bir mücadele verdi.

HYUNDAI ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ MARKALAR ŞAMPİYONU OLDU

Hyundai Shell Mobis Dünya Ralli Takımı, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2020 sezonunu Markalar Şampiyonu olarak önemli bir zaferle tamamladı. 2019’dan sonra üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olan Hyundai Motorsport takımı, Covid-19 salgını gölgesinde geçen zorlu 2020 sezonunda toplam 241 puan elde etti. Sezonun son yarışı olan Monza Rallisi’nde podyuma ikinci çıkan Estonyalı pilotu Ott Tanak ve üçüncü çıkan İspanyol pilotu Dani Sordo ile toplam 33 puan daha kazanan Hyundai Shell Mobis Dünya Ralli Takımı böylece şampiyonluğu elde etmiş oldu. Dünya Ralli Şampiyonası 2021 sezonu, 21 Ocak’ta Monte Carlo Rallisi ise start alacak.

Yorum yazın

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020