HABER

Temsa’nın Çevreci Otobüsleri Prag’da

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki elektrikli otobüs ihalesini kazanan TEMSA ve kardeş şirketi Škoda, 14 otobüsten oluşan filoyu bu yılın sonunda teslim edecek.

Türk mühendisliğinin ürünü TEMSA markalı elektrikli araçların Avrupa çıkarması sürüyor. Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında ilk elektrikli otobüs ihracatını geçtiğimiz aylarda İsveç’e gerçekleştiren şirket, bu kez rotayı Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a çevirdi.  Bu kapsamda Škoda Transportation bünyesindeki Škoda Elektrik iş birliğiyle Prag Ulaşım Şirketi’nin elektrikli otobüs filo sözleşmesine imza atan TEMSA, 14 otobüsten oluşan filoyu bu yılın sonunda teslim edecek. Modern, çevreci ve sürdürülebilir araçlardan oluşan filo, şehrin karbon emisyonunu azaltırken, daha temiz ve yaşanılabilir bir havaya kavuşmasına da katkıda bulunacak. Yaklaşık 207 milyon koruna (yaklaşık 10 milyon dolar) değerindeki sözleşme, aynı zamanda TEMSA’nın kardeş şirketi Škoda ile birlikte gerçekleştireceği ilk elektrikli otobüs teslimatı olacak. 

Yorum yazın

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020