HABER

Yeni MINI Ailesi Tanıtıldı

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI, markanın geleceğini şekillendiren yeni MINI ailesinin ilk modellerini tanıttı.

Dünya prömiyeri Eylül ayında IAA Mobility’te yapılan tamamen elektrikli yeni MINI Cooper ve MINI Countryman modelleri, interaktif ve dijital deneyim odağında düzenlenen özel bir etkinlikte sahne aldı. Köklü tarihinden izler taşıyan benzersiz tasarımı, inovatif teknolojileri ve fonksiyonellikle birleşen çağdaş, MINI-malist yaklaşımıyla yeni nesil MINI ailesi 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla yollara çıkacak. Yeni nesil MINI ailesini dünya prömiyerinden kısa bir süre sonra Türkiye’de otomotiv ve life style basınıyla buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten BMW MINI BMW Motorrad Genel Müdür Yardımcısı Can Mete Paker, “MINI, üretildiği ilk günden itibaren ikonik tasarımı ve Go-Kart hissi veren sürüş deneyimiyle dünyada en tutkulu hayran kitlesine sahip markalardan biri olarak öne çıkıyor. 40 yıl süren klasik MINI üretiminin ardından 2001’de pazara sunulan yeni MINI ile markanın dönüşümü de başladı. MINI, değişen çağa uyum sağlayan yeni nesliyle otomobil severleri yine heyecanlandırmayı başaracak. MINI’nin 64 yıllık tarihinin belki de en önemli dönüşüm anlarından birine tanıklık ediyoruz. Elektrikli ve dijital bir sayfa açan MINI, 2030 yılı itibarıyla tamamen elektrikli bir otomobil markası oluyor. MINI’nin elektrifikasyon serüvenine eşlik etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. Paker, “Borusan Otomotiv Grubu olarak Türkiye’nin elektrifikasyon dönüşümüne öncü olmak hedefiyle hareket etmemizin bir neticesi olarak temsilcisi olduğumuz MINI markamızın bu yıl gerçekleştirilen tüm satışlarının yüzde 20’sinin tamamen elektrikli MINI Cooper SE modelimizden oluştuğunu ayrıca belirtmek isterim. Önümüzdeki yıl içinse bu oranın yüzde 30’un üzerinde olmasını hedefliyoruz.” diye ekledi.

Yorum yazın

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020