Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Bugatti’den Yeni Süper Otomobil

Bugatti, yeni süper otomobili Bolide’yi tanıttı. 1850 gücündeki bu canavar, sadece 2.17 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor.

Gün geçmiyor ki süper bir otomobil otomotiv dünyasına bomba gibi düşmesin! Sürekli hız rekoru ve pist turu rekoru gibi haberlerle karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz haftanın yıldızı ise Bugatti Bolide oldu. Açıkçası Bolide’nin teknik ve performans verileri dudak uçlatan cinsten. 8.0 litrelik motor 1850 beygir güç ve 1850 Nm tork üretiyor. 1240 kg ağırlığındaki otomobilin hızlanma değerleri de çılgınca.

0-100 KM/S HIZLANMA 2.17 SANİYE

0,67 kg/HP güç ağırlık oranına sahip olan hiper otomobil, 0-100’km hızlanmasını sadece 2.17 saniyede tamamlıyor. 0-200 km ise 4.36 sn. Bolide ürkütücü değerlere imza atmaya devam ederken ilk kez bir otomobilde 0-500 km hızlanma verisini görüyoruz. 20 saniye gibi kısa bir sürede 500 km/s’lik hıza ulaşan Bolide’nin Yeşil Cehennem Nürburgring’i, sadece 5 dakika 23.1 saniyede tamamlayabileceği açıklanıyor. Bu değerler bir F1 otomobiliyle neredeyse aynı.

Bugatti’nin “değişken dış yüzey” olarak tanımladığı bir teknolojiye sahip olan Bolide, hız kazandıkça dış kısmındaki “baloncuklar” daha düz bir hale geliyor. Ön ve arka kanatlara etki eden kuvvetler için ultra hafif ancak çok sağlam titanyum elemanlar kullanılıyor. Önde sadece 600 gram, arkada ise şaşırtıcı derecede 325 gram ağırlığında. Standart Chiron’dan çok daha kısa olan Bolide, sadece 995 milimetrelik bir yüksekliğe sahip. Aracın aks aralığı ise Chiron’dan yaklaşık 52 mm daha uzatılarak 2743 milimetreye çekilmiş. Bolide’nin motoru ve şanzımanı özellikle daha yüksek güçler için optimize edilmiş. Yeni geliştirilen dört turbo, daha yüksek hızlarında daha fazla takviye basıncı ve güç oluşturmak için optimize edilmiş kanatlarla donatılmış. Aşırı yüksek turbo basıncı altında bile optimum yağlama elde etmek için, kuru karter yağlamanın yağ devresi, yağ basıncı, çek valfleri, bölmeler, yağ depoları, pompa tasarımı ile tamamen farklı bir yapı kullanılıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020