Makyajlanan Opel Insignia, Türkiye’de 11 Kasım’da gerçekleşen tanıtımının ardından satışa sunuldu. Yeni Insignia, Türkiye’de beş donanım seviyesinde satışa sunuldu. Edition donanım paketine 490 bin 900 TL’den sahip olunabiliyor. Elegance donanımlı versiyonun fiyatı 531 bin 400 TL’den başlarken, Ultimate donanımında ise 562 bin 900 TL’ye çıkıyor. Yeni Insignia’nın en dolu paketi olan Exclusive 573 bin 900 TL’den satışa sunuluyor. Bu paketleri sadece 1.5 lt dizel motorla satın alabiliyorsunuz. Exclusive en konforlu Insignia olabilir ama sportif sürücüler de unutulmamış. Ailenin en iddialı ve sportif üyesi GSi versiyonuna ulaşmak için 999 bin 400 TL’yi gözden çıkarmak gerekli. Zaten şık bir otomobil olan Opel Insignia, yenilenen tasarımıyla daha da güçlü hale gelmiş. Otomobil, ileri teknoloji ürünü farlarıyla kullanıcısına daha gelişmiş bir gece görüşü sunuyor. Yeni IntelliLux LED pixel farlar, her bir farda 84 LED hücresi barındırıyor. Farlar, çok daha hassas ve hızlı tepki vererek sürücüsüne optimum bir görüş sunarken, karşıdan gelen veya önde ilerleyen trafikteki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmıyor. Yeni nesil IntelliLux LED piksel farlar ile Insignia’nın kendi sınıfında tek olduğunu söylemek mümkün.
DAHA KALİTELİ BİR İÇ MEKAN
Opel tasarımcıları, Insignia’nın iç mekan kalitesini de geliştirmiş. Pek çok konfor özelliğine sahip olan AGR sertifikalı ergonomik koltuklar çeşitli kumaş ve deri döşeme seçeneklerinin yanı sıra Alcantara olarak da tercih edilebiliyor. Tasarımda uygulanan ince, yatay çizgiler iç mekanda da devam ediyor. Krom süslemelerle yapılan zarif dokunuşlar iç mekandaki vurguyu ve kalite algısını artırmış. Otomobilin bagaj hacmi 490 litre ve arka koltuklar yatırılarak 1450 lt’ye kadar ulaşılabiliyor.
GSI VERSİYONU DA VAR
Yeni Insignia’da sunulan dizel motor bir önceki versiyona göre 50 kg daha hafif. Yeni nesil benzinli 2.0 litre hacimli motor ise 230 HP güç üretiyor. Bu motor aynı zamanda silindir kapatma özelliğine sahip ilk Opel güç ünitesi olmasıyla dikkat çekiyor. Yüksek güç gereksinimine gerek olmayan durumlarda değişken eksantrik mili kontrolü, iki silindiri devre dışı bırakarak yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltıyor. Motorlar sekiz veya dokuz ileri otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor. Insignia’nın 1.5 lt turbo dizel motoru 122 HP güç ve 285 Nm tork sunuyor. Bu motor eski versiyona göre daha güçsüz. 1540 kg gibi ağırlıkla baş etmek durumunda kalan yeni ünite otomobili 200 km/s hıza taşıyabiliyor. 0-100 km/s hızlanma ise 12.2 saniye. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 4.3 lt olarak açıklanıyor. 1.5 dizel modelde sekiz ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman mevcut. GSI versiyon ise tamamen performans tutkunlarına özel. Dört tekerlekten çekişli olan bu otomobilin 2.0 lt turbo motoru 230 HP güç ve 350 Nm tork sunuyor. Dokuz ileri otomatik şanzımanla eşleşen bu motor, 1600 kg’lik GSI’ı 7.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaştırıyor. Maksimum hız ise 237 km/s. Bu veriler elbette başarılı ama artık küçük sınıf hatchback’ler bile 6.0-6.5 saniye civarında 100 km/s’ye ulaşabiliyor. Yakıt tüketimi ise 100 km’de ortalama olarak 7.0 lt olarak açıklanıyor. Karizmasına bir sözümüz yok ama bu performans değerleri için 1 milyon TL’yi gözden çıkarmaya değer mi emin olamadık. Örneğin 572 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılan BMW 320i bile 1.6 lt’lik 170 HP turbo motoruyla 232 km/s maksimum hız ve 7.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri sunabiliyor.