Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SEKTÖR

Audi Üretimde Yapay Zeka Kullanıyor

Audi, üretimde yapay zeka kullanımıyla ilgili bir pilot projeye daha imza atıyor. Neckarsulm tesislerinde yürütülen projede, yüksek hacimli üretimlerde punta kaynaklarının kalitesi yapay zeka ile kontrol ediliyor.

Üretim süreçlerine yapay zekayı dahil etme yönünde birçok projeyi sürdüren Audi, Neckarsulm tesislerinde yeni bir pilot projeye imza atıyor. Proje, üretim adedi yüksek olan modellerde punta kaynakların kalite kontrolünün yapay zeka ile gerçekleştirilmesi temeline dayanıyor. Bir Audi A6‘nın gövdesini oluşturan parçalar, yaklaşık 5 bin 300 punta kaynağıyla birleştiriliyor. Bugüne kadar, bu nokta kaynakların kontrolü, üretim personeli tarafından, rastgele analizler ve manuel olarak yapılan ultrason yöntemleriyle gerçekleştiriliyordu. Yeni projeyle üretim, inovasyon yönetimi, dijitalleştirme planlaması ve BT alanlarından uzmanlar, punta kaynaklarının kalitesini belirlemenin çok daha akıllı ve hızlı bir yolunu test ediyor. Neckarsulm tesislerinde “WPS Analytics” pilot projesinin bir parçası olarak, Mathias Mayer ve Andreas Rieker liderliğindeki ekip, kalite anormalliklerini otomatik ve gerçek zamanlı olarak tespit etmek için yapay zeka (AI) kullanıyor. Projeyle ilgili bilgi veren ve şu anda gelinen noktadan son derece mutlu olduklarını söyleyen AUDI AG Üretim ve Lojistik Teslimat Yönetimi Dijitalleştirme Başkanı Michael Haeffner, “Volkswagen Grubu’nda dijital üretim ve lojistik için bir pilot tesis olarak amacımız, seri üretim safhasında kullanılacak dijital çözümleri geliştirmek ve test etmek. AI kullanımıyla, Audi’yi ve konumunu geleceğe uygun hale getirecek önemli bir anahtar teknolojiyi burada test ediyoruz.” dedi.Halen Neckarsulm tesisinde üretilen Audi A6/A7 modellerinin gövde imalatında denenen projenin temelinde yer alan algoritmada, grafiksel bir kullanıcı arayüzü ve kalite analizleri için kullanılan bir uygulama bulunuyor. Projeyle, bu algoritmanın gelecekte gövde imalatı sırasında yapılan kaynak noktalarının tamamına yakınını analiz etmesi amaçlanıyor. Böylece, gelecek dönemlerde kaynak proseslerinin kalitesinin otomatik olarak kontrolü ve sürekli olarak optimize edilebilmesinin sağlanması da hedefleniyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020