Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

YENİ S SERİSİ’NDEN DETAYLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Eylül ayında dünya lansmanı gerçekleşecek olan yeni Mercedes S-Serisi’nin üçüncü ön gösteriminde 6 farklı tasarım koduna dayanan bütünsel iç mekan özelliklerine ağırlık verildi

Mercedes, Yeni S Serisi ile ilgili detayları aktarmaya devam ediyor. Alman üretici, tasarım, teknoloji, güvenlik gibi konulardan sonra bu kez iç mekanla ilgili yeni bilgiler paylaştı. Mercedes tasarımcıları, zarafet, kalite ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan ve Lounge özellikleriyle iyi hissettiren bir atmosfer ortaya çıkarmayı hedeflemişler.

TAMAMEN YENİ ÖN KONSOL

Ön konsol yeni mimarisi, modern tasarımı ve ergonomik yapısıyla öne çıkıyor. Yüksek düzeyde sürüş ve akustik konforunun yanı sıra çok çeşitli ENERGIZING konfor programları ile yeni S-Serisi yolcularına huzurlu ve konforlu bir yolculuk sunulması hedeflenmiş. Tasaımcılar performansı daha da arttırılan ENERGIZING AIR CONTROL ile kullanıcıların yolculuk boyunca daha zinde kalacaklarını söylüyorlar. İç mekan yeni nesil ile birlikte ev ve iş arasında bir sığınak, üçüncü bir mekan haline gelecek gibi görünüyor. Hem kısa, hem de uzun versiyon olsun, S-Serisi’nin her iki gövde tipinin ön ve arka koltuklarında sunulan konfor seviyesi iyileştirilmiş. İç mekanda sunulan alan hissi ve ferahlığı önemli oranda arttırılmış. Ayrıca iç mimarlık ve yat tasarımından öğelerle devrim niteliğinde bir iç tasarım sunuluyor. Donanıma göre beş adet ekran ile ön veya arkada kullanıma sunulan geniş dekoratif alanlar dikkat çekiyor.

İÇ MEKANDA LED TEKNOLOJİSİ

LED teknolojisi etkileşimli bir iç aydınlatma imkanını beraberinde getiriyor. Sürüş destek sistemlerine entegre edilen Aktif ambiyans aydınlatması uyarılar için görsel destek sağlıyor. Örneğin, Aktif Kör Nokta Yardımcısı, yaklaşan bir çarpışmayı kırmızı ışık animasyonuyla haber veriyor. Buna ek olarak, örneğin havalandırma veya “Hey Mercedes” sesli asistan etkinleştirildiğinde de aydınlatma sistemi geri bildirim sağlayabiliyor.

Bunun dışında aktif ambiyans aydınlatma ,ENERGIZING Paketi ile entegre edilmiş durumda. Kullanıcının bir düğmeye dokunarak veya sesli komut sistemi üzerinden etkinleştirebildiği bütünleşik “Fit & Healthy” yaklaşımı, S-Serisi’nde önemli oranda iyileştirilen farklı konfor sistemlerini programlarla bir araya getirerek benzersiz bir deneyim ortamı yaratıyor. Sistem eşzamanlı olarak örneğin, yorgun olduğunda canlandırıcı ve stres seviyesi yüksek olduğunda rahatlatıcıolmak üzere iç mekanda o ana uygun bir atmosfer yaratıyor. ENERGIZING COACH, araç ve yolculuk bilgilerine uygun bir fiziki kondisyon veya sağlık programı bile önerebiliyor. Sürücünün bir akıllı telefon veya akıllı saat takması halinde uyku kalitesi ve stres seviyesi bilgileri de akıllı algoritmaya dahil ediliyor. 

ENERGIZING KOLTUK SİSTEMİ

ENERGIZING Koltuk Sistemi koltukların elektrikli kumanda özelliğini kullanıyor. Sürücünün bu programı seçmesiyle, sistem koltuk minderlerini ve koltuk sırtlıklarını, sürücü veya ön yolcu tarafından belirlenen koltuk ayarına (“Başlangıç” konumu) göre yolculuk esnasında tekrar tekrar hafifçe ayarlıyor. Yapılan ayar değişiklikleri yalnızca birkaç derece veya milimetre ile sınırlı kalıyor. Koltuk önce “kapalı” (burada koltuk minderi arkaya ve sırtlık öne doğru eğimlidir), ardından tam ters eğim ayarıyla “açık” konumunda ayarlanıyor. Çok açılı koltuklarda ayrıca ENERGIZING Koltuk Sistemi bel desteği özelliği de içeriyor. ENERGIZING Koltuk Sistemi omurga ve sırt sağlığına katkı sağlıyor. Kasların, eklemlerin ve omurlar arası disklerin doğal haliyle yüke binmesi ve rahatlatılması, kasların gevşemesine ve eklemlerin ve omurlar arası disklerin daha iyi besin tedarikini sağlıyor. ENERGIZING Koltuk Sistemi patentli bir algoritmaya dayanıyor ve kısa, orta ve uzun mesafeler için üç farklı program sunuyor. Bunlar, ayarlama döngülerinin sayısı bakımından farklılık gösteriyor. Programlar, MBUX’un merkezi ekranı aracılığıyla ve görsel destekle rahatça ayarlanabiliyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020