Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Formula E’de Şampiyon yine DS oldu

Geçen sezon Takımlar ve Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazanan DS TECHEETAH, António Felix da Costa ve Jean-Éric Vergne sayesinde 2019-2020 sezonunun da galibi oldu.

DS Automobiles, 2018-2019 sezonunda DS TECHEETAH ve Jean-Éric Vergne ile takımlar ve pilotlar olmak üzere iki şampiyonluğu da kazanmıştı. Bu sezon da DS TECHEETAH ve António Félix da Costa ile şampiyonluk payesini korumuş oldu. Üstelik iki şampiyonluk da ilk defa sezonun son yarışından önce kazanıldı. DS Automobiles şu anda en fazla art arda şampiyonluk (2 Takım ve 2 Pilot), en fazla pol pozisyonu (13) ve tek bir takım için en fazla birinci sıra pozisyonu (DS TECHEETAH ile 2) rekorlarını elinde tutuyor. DS Automobiles 2016’dan beri her yıl ePrix yarışlarını kazanan tek üretici.

ŞAMPİYON ANTONIO FELIX

2019-2020 sezonu sonunda, dört galibiyet, dokuz podyum finişi, beş pol pozisyonu ve 11 ePrix yarışında üç en hızlı tur ile DS E-TENSE FE20 modeli otomobiller; Nissan IM02, Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01, Audi e-tron FE06, BMW i.FE20, Jaguar I-Type IV, Porsche 99X Electric, Mahindra M6Electro, PENSKE EV-4 ve NIO FE-005’i geride bıraktı. António Félix da Costa, Jean-Éric Vergne’in galibiyetinden bir yıl sonra art arda üç pol pozisyonu, tek bir sezonda art arda üç galibiyet ve Berlin’de gerçekleştirdiği ilk hat-trick (pol pozisyonu, galibiyet ve en hızlı tur) ile birkaç rekora birden imza atmış oldu.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020