Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

LASTİK

Panamera’dan Ring Rekoru

Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerini kullanan Porsche Panamera Nurburgring Nordschleife pistinde 7 dakika 29,81 saniyelik süre yakalayarak sınıfı için yeni bir tur rekoruna imza attı.

Michelin, yenilenmiş Porsche Panamera’nın Almanya Nurburgring Nordschleife pistinde yeni bir tur rekoruna imza atmasına destek oldu. Özel geliştirilmiş Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerini kullanan Porsche Panamera 20,832 kilometrelik yarış pistinde 7 dakika 29,81 saniyelik süre yakalayarak kendi sınıfında yeni bir tur rekorunun sahibi oldu. Porsche test sürücüsü Lars Kern, “Otomobilin gelişmiş yanal dinamiği ve yeni Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerin artırılmış çekiş seviyesinin Schwedenkreuz’da önemli bir etkisi oldu. Burada daha önce Panamera ile mümkün olduğunu düşünemeyeceğim viraj hızlarına ulaşmayı başardım” diye konuştu.

YOL TUTUŞ VE GÜVENLİK ÖN PLANDA

Pilot Sport Cup 2 lastiklerinin Michelin ve Porsche mühendisleri tarafından ortak üretimi esnasında, lastikler Panamera’da Porsche’nin ihtiyaç duyacağı özelliklere uyacak şekilde optimize edildi ve tasarlanmış. Bunun sonucunda, hem çok yüksek çekiş seviyeleri, tutarlı performans ve mükemmel ön/arka dengesi sunan hem de yuvarlanma direncine ilişkin Avrupa düzenlemelerine (R117-2) özellikle uyan lastikler geliştirilmiş.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020