Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Son Dönemdeki En Yakışıklı Opel

Tamamen yenilenen Opel Mokka, 2021 senesinin ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Opel’in kompakt SUV’u Mokka tamamen yenilendi. PSA Grubu’nun CMP platformunu taşıyan yeni Mokka, 2021’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Mokka’ya tasarım anlamında baktığımda son dönemde gördüğüm en yakışıklı Opel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tamamen yenilenen tasarım çok modern, sportif ve hatta futuristik duruyor. Sanki konsept otomobilmiş gibi duran tasarımları ben çok beğeniyorum. Ayrıca Mokka’nın beğendiğim bir başka yönü de bir önceki modeliyle logosu haricinde çok farklı bir görüntüye sahip olması. Bu cesur tasarımın ben karşılığını bulacağını ve tasarım anlamında Mokka’nın çok beğenileceğini düşünüyorum. Mokka önceki neslinden 12.5 cm daha kısa bir gövdeye sahip. 4.15 metre uzunluğundaki otomobilin kompakt boyutlarına karşın beş kişiyi rahat ettiren bir iç mekana ve 350 litrelik bir bagaja sahip olduğu açıklanıyor.

İÇ MEKAN TASARIMI DA TAMAMEN YENİ

Yeni model aynı zamanda markanın gelecekteki yüzü olan “Opel Vizor” ve gelecek nesil tamamen dijital kokpit “Opel Pure Panel” ile yollara çıkan ilk Opel modeli olmasıyla da büyük öneme sahip. Enine uzatılan yapısıyla ön konsol iki geniş ekranı bütünleştiriyor; sadece sürücü tarafında 12 inç ekran bulunuyor. Opel tasarımcıları, Yeni Mokka’nın iç dizaynında, sezgisel bir kullanım ve sürücünün gözünü yoldan ayırmadan fonksiyonlara hakim olabilmesi için temel işlevleri içeren orta konsoldaki kumanda düğmelerinin yerini koruyor. Mokka’da 6 yöne ayarlanabilir ergonomik koltuklar da standart sunuluyor. Sportif Alkantara koltuklar ve deri döşeme ise opsiyon listesinde. Koltuk alanındaki en lüks seçenek ise delikli deri döşenmiş, masajlı ve ısıtmalı olanlar.

Mokka’nın multimedya sistemi ve dijital gösterge paneli giriş paketlerinde 7″ boyuta sahip ve bu seviyeden itibaren Bluetooth bağlantısı sunuyor. Bağlanılabilirlik alanında Mokka yelpazesinde satın alınabilecek en iyi sistem olan Multimedia Navi Pro ise sürücü tarafında 12, merkezi konsolda 10 inç boyutunda ekranlara sahip. Mokka, IntelliLux LED® Matrix far teknolojisi, Gelişmiş Hız Sabitleme Sistemi(ACC), Aktif Şerit Koruma, 180 derece açılı panoramik geri görüş kamerası, otomatik park yardımcısı, kablosuz telefon şarjı, sürücü için masaj özellikli ergonomik deri koltuk seçenekleri ve Apple CarPlay&Android Auto uyumluluğu sunan bilgi-eğlence sistemi gibi özellikleriyle donanım yönünden de oldukça kuvvetli. Mokka’da ayrıca otomatik acil durum fren sistemi ve yaya algılama özelliğine sahip önden çarpışma uyarı sistemi de sunulmakta.

SPORTİF DONANIM SEVİYESİ

GS Line donanım seviyesiyle Opel ilk kez Mokka’nın daha sportif bir versiyonunu da sunuyor. Bu yeni donanım seviyesi ile yeni Mokka; standart olarak sunulan kapı üzerindeki kırmızı şerit, parlak siyah Vizor, krom yerine siyah dış süslemeler ve logolar, özel ön koltuk döşemesi, kırmızı gösterge paneli süslemesi, siyah hafif alaşımlı jantlar, iki renkli tavan ve siyah tavan seçeneği gibi donanımlarla daha sportif bir görünüm kazanıyor.

TAMAMEN ELEKTİRİKLİ VERSİYON DA VAR

Tamamen elektrikli Mokka-e’yi geçtiğimiz aylarda tanıtan Opel, şimdi de otomobilin içten yanmalı motorlara sahip versiyonlarını model gamına ekledi. Yeni Mokka’daki benzinli ve dizel motorlar 100 bg ile 130 bg arasında değişen güç seçenekleri sunuyor. Birbiriyle uyum içersinde çalıştığı söylenen güç ve aktarma organlarının muhteşem bir tüketim-performans dengesi sunduğu iddia ediliyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020