Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yeni Mercedes Vito Tourer Türkiye’de

Mercedes Vito Tourer, yenilenmiş tasarımı, arttırılan donanımları, güvenlik teknolojileri ve yakıt tüketimi düşürülen motor seçenekleri Türkiye’de satılmaya başlandı.

Türkiye’de son 5 yılın 9 kişilik araç sınıfı lideri Mercedes-Benz Vito Tourer, yenilenen versiyonuyla ülkemizde satılmaya başlandı. Mercedes-Benz Vito Tourer’ın anahtar teslim liste fiyatları 325.400 TL’den başlıyor. İspanya’da üretilen Vito’nun üçüncü nesli 2014 yılının sonbaharında satışa sunulmuştu. 

YENİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Yenilenmeyle birlikte tüm arkadan itişli Mercedes-Benz Vito versiyonları, verimlilik ve emisyon açısından optimize edilmiş, OM 654 kodlu dört silindirli 2.0 litrelik turbo dizel motorla sunuluyor. Üç farklı güç versiyonu ile sunulan motor, giriş seviyesinde 136 HP güç ve 330 Nm tork değerine sahip Vito 114 CDI olarak adlandırılıyor. Bir üst seviyede 163 HP güç ve 380 Nm tork değerine sahip Vito 116 CDI var. En üstte ise 190 HP güç ve 440 Nm tork değerine sahip Vito 119 CDI bulunuyor. Buna ilave olarak, yeni nesil ile birlikte önden çekiş seçeneğine sahip OM 622 DE kodlu 4 silindirli 1.8 litrelik 136 HP gücünde turbo dizel motor seçeceği de sunuluyor. Yeni OM 654 motor nesli, OM 651 ile kıyaslandığında çok daha verimli ve çevre dostu. Ayrıca daha sessiz ve daha titreşimsiz bir sürüş sunuyor. Alüminyum gövde ve çelik pistonlu kombinasyon, kademeli yanma işlemi ve sürtünmeyi azaltmaya yönelik silindir yatağı kaplaması NANOSLIDE ve motora yakın egzoz gazı arındırma sistemi gibi gelişmiş teknolojilerle yakıt tüketimini düşürürken, bir başka açıdan emisyonları azaltmaya yardımcı oluyor. Motora yakın konumu sayesinde egzoz gazı arındırma sistemi az ısı kaybıyla en uygun çalışma koşullarında görevini yerine getirebiliyor. Tüm bu gelişmeler ile birlikte; örneğin Vito 119 CDI versiyonunda eski versiyona göre yüzde 13 yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. 

9G-TRONIC ŞANZIMANLA SUNULUYOR

Tüm arkadan itişli Vito versiyonlarında 9G-TRONIC otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Tork konvertörlü otomatik şanzıman, 7G-TRONIC’in yerini alıyor. Sürücü, DYNAMIC SELECT seçim düğmesi üzerinden “Konfor” ve “Spor” sürüş modlarından birini seçerek vites değişim zamanını ayarlayabiliyor. Sürücü ayrıca “Manuel” modu seçerek direksiyon üzerindeki kulakçıklarla manuel olarak da vites değiştirebiliyor. Aktif Fren Yardımcısı ve DISTRONIC özelliklerinin eklenmesiyle daha önce 10 adet olan güvenlik ve sürüş yardım sistemi sayısı 12 adede ulaşmış. Vito’nun kapalı kasa versiyonu, hava yastıkları ve sürücü ve ön yolcu için emniyet kemeri uyarısını standart olarak sunan ilk ticari araç oluyor. Yeni Aktif Fren Yardımcısı, öndeki araç ile olası bir çarpışma riskini algılıyor. Sistem önce görsel ve işitsel bir uyarı ile sürücüyü uyarıyor. Sürücünün tepki vermesi halinde sistem fren desteği ile sürücüyü destekliyor. Ancak sürücünün tepki vermemesi halinde sistem aktif fren manevrası uyguluyor. Sistem ayrıca şehir içi trafiğinde hareketsiz nesneleri ve yoldan geçen yayaları da algılıyor. Vito’da ilk kez kullanıma sunulan DISTRONIC, bir aktif takip yardımcısı. Sistem, sürücü tarafından belirlenen mesafeyi koruyarak öndeki aracı takip ediyor ve sürücüyü otoyol veya dur-kalk trafikte önemli oranda rahatlatıyor. Öndeki araç ile güvenli takip mesafesini korumak üzere çalışan sistem, kendi kendine hızlanıyor veya yumuşak bir şekilde fren yapıyor. Sert bir fren manevrası algılayan sistem önce sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve ardından otonom olarak fren yapıyor. 

DAHA KALİTELİ İÇ MEKAN

Mercedes-Benz Vito Tourer’ın karakteristik ve dinamik tasarımı yeniden yorumlanmış. Yeni Vito’da, DISTRONIC ile Aktif Fren Yardımcısı gibi isteğe bağlı donanımlar veya gövde renginde ön tamponlarla bütünleşen tamamen yeni ön ızgarasının ortasında konumlandırılan “Mercedes Yıldızı” bulunuyor. Ayrıca tüm Vito versiyonlarında opsiyonel olarak tamamen krom versiyonu da sunuluyor. Yeni Vito Tourer’ın iç mekânı da güncellenmiş. Daha önce kullanılan “Tunja” kumaş yerini esnek bir yapı ve şık bir görünüm sunan “Caluma” kumaşa bırakmış. Ön konsolun sol ve sağ ucunda sportif bir görünümü beraberinde getiren yeni türbin görünümlü havalandırma ızgaraları devreye giriyor. Vito Tourer, Vito Mixto ve Vito Kombi modellerinde standart olarak sunulan Krom Paket kapsamında sunulan Parlak Piyano Siyah orta konsol, kalite algısını daha da yükseltiyor. Söz konusu donanım ile birlikte havalandırma ızgaralarının çevresinde de krom uygulanıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020