Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Peugeot 3008 Makyajlandı

Türkiye’de SUV sınıfında satış anlamında lider olan Peugeot 3008 makyajlandı. Fransa’da üretilen makyajlı 3008, bu yılın sonunda Avrupa yollarına çıkacak.

Bir dönem oldukça zor durumda olan Peugeot markasını kurtaran ve adeta yeniden doğmasını sağlayan SUV atağının en önemli oyuncusu 3008 makyajlandı. 2016 yılında tanıtılan ikinci nesil 3008 tüm dünyada çok başarılı satış rakamlarına ulaştı. Hatta ülkemizde kompakt SUV sınıfının liderliğine yerleşti. Aradan geçen dört yıl sonunda yenilenen 3008, daha şık olmanın yanında daha fazla teknoloji ve sınıf lideri güvenlik özellikleriyle donatılmış.

2008’LE ORTAK TASARIM DİLİ

Makyajla birlikte 3008’in ön tasarımında belirgin yenilikler olduğu görülüyor. Tıpkı 2008 modelinde olduğu gibi artık motor kaputunun ucunda model ismini taşıyan otomobil, yeni ön panjuru, yeni farları, eskisinden daha dolgun bir görünüm sunan ön tamponu ve aslan dişi formundaki LED gündüz farlarıyla da 2008 ile ortak bir tasarım diline kavuşmuş. Yeni 3008 SUV, önceki sis farlarının yerini alan sis modu ile birlikte gelecek. Mod, tam LED farlara entegre edilmiş ve arka sis farları etkinleştirildiğinde azaltılmış yoğunluğa sahip kısa huzmeli farları açıyor. Bunun yanında arka bölümdeki değişikliklerin daha sınırlı olduğunu görüyoruz. Stop grubu tasarımı çok değişmese de, üç boyut efektiyle artık daha göz alıcı görünüyor. Arka tamponda da küçük dokunuşlar bulunuyor.

İÇ MEKANDA DA YENİLİKLER MEVCUT

Makyaj operasyonu iç mekanda da devam ediyor. 12.3 inçlik dijital gösterge panelinin yanında, artık tüm donanım seviyelerinde 10.0 inçlik inçlik kapasitif renkli dokunmatik ekran sunuluyor. Yenilenen 3008, hem yolcularını hem de diğer yol kullanıcılarını korumak için en son sürüş destek sistemleriyle donatılmış. Gece görüşü özelliği sürücülerin farların kapsamı dışında kalan; 200 metreye kadar mesafede yayaları ve hayvanları 12.3 inç dijital gösterge panelinde görüntülemesine olanak tanıyor. Dur-kalk özelliğine sahip adaptif hız sabitleyici otomatik şanzımanlı modellerde sunuluyor. Adaptif hız kontrolünün bir parçası olarak şerit konumlandırma özelliği de 3008’de sunuluyor. En yeni nesil otomatik acil durum freni, geceleri dahi 130 km/s hıza kadar hem yayaları hem de bisikletlileri tespit etme yeteneğine sahip. Active Premium seviyesinden itibaren tüm yeni 3008 modelleri standart olarak Apple CarPlay, Android Auto ve Mirror Screen ile birlikte gelecek. Ayrıca arkadaki yolcuların kullanması için otomobile iki yeni USB soketi eklenmiş. Yeni 3008 ayrıca 515 Watt’lık Focal premium HiFi sistemi ile donatılabiliyor.

PLUG-IN HİBRİT SEÇENEĞİ DE VAR

3008’in tanıdık benzinli ve dizel motorları yeni modelde de devam ediyor. Benzinli seçenekler; 130 beygir gücündeki 3 silindirli 1.2 litrelik ve 180 beygirlik 4 silindirli 1.6 litrelik ünitelerden oluşurken, 130 beygir gücündeki 1.5 litre BlueHDi motor ise dizel seçenek olarak görev yapmaya devam ediyor. 8-ileri tam otomatik şanzıman da 3008’de görev yapmaya devam ediyor. Makyajlı Peugeot 3008’de plug-in hibrit seçenek de bulunuyor. 1.6 litrelik hibrit sisteme yer verilen bu versiyonda önden ve dört tekerlekten çekişli iki farklı versiyon sunuluyor. Önden çekişli versiyon 225 HP, dört çeker versiyon ise 300 HP gücünde. Plug-in hibrit 3008, versiyona bağlı olarak 56 ile 59 km arasında tamamen elektrikli sürüş menzili sunarken, 5.9 saniyelik 0-100 km/s süresiyle performans açısından da oldukça iddialı. 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020