Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Skoda’dan Tamamen Elektrikli SUV

Skoda, Enyaq iV modelini Prag’daki online dünya prömiyeriyle tanıtarak E-Mobility stratejisinin yeni adımını attı.

Skoda, yepyeni Enyaq iV modeliyle tamamen elektrikli otomobil dünyasına adım attı. Enyaq iV, MEB elektrikli araç platformu üzerine yapılan ilk model oldu. Aslına bakarsanız otomobilin tasarımını ilk gördüğümde bir BMW SUV modeline baktığımı sandım. Bazı açılardan inanılmaz benzerlikler var. Otomobili canlı gördüğüm zaman son kararımı vereceğim. 4649 mm’lik bir uzunluğa ve 2765 mm’lik dingil mesafesine sahip bir SUV olan Enyaq iV, 585 litrelik bagaj hacmi ve pratik çözümleriyle Skoda kullanışlılığını elektrikli otomobil pazarına taşıyor. Aydınlatmalı ön ızgara tasarımıyla fark yaratan otomobil, 130 adet LED ile ışıldayan bu özelliği en sportif versiyon olan ENYAQ iV RS’de ve markanın kuruluşuna gönderme yapan 1895 adetle sınırlı Founders Edition seçeneğinde standart olarak sunacak. 18 ile 21 inç arasında değişen jant seçenekleri bulunan otomobil, 0.27 Cd’lik düşük rüzgar direnci ve düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerle verimliliğe odaklanıyor.

510 KM MENZİL SUNUYOR

Tamamen elektrikli Enyaq iV, 109 kW’den 225 kW’ye kadar farklı güce sahip beş elektrikli motor seçeneğiyle sunulacak. Giriş seviyesi modeli Enyaq 50 iV olurken, ürün gamının en üzerinde yer alacak Enyaq vRS iV 225 kW güce ve 460 Nm maksimum torka sahip olacak. 4×4 sürüşe sahip Enyaq vRS iV’nin 0-100 km/s hızlanması ise sadece 6.2 saniye olacak. Enyaq modelleri 160 km/s,  Enyaq vRS 180 km/s maksimum hıza sahip olurken, en uzun menzile sahip versiyona tek şarjla 510 km yol kat edebilecek.

3 FARKLI BATARYA SEÇENEĞİ VAR

Enyaq iV günlük kullanımlara her zaman uyum sağlayacak şekilde hızlı şarj özelliklerini de destekliyor. Enyaq’da 55 kWh, 62 kWh ve 82 kWh olmak üzere üç farklı batarya seçeneği mevcut olacak. 125 kW’ya kadar olan süper hızlı şarj kapasitesine sahip otomobilde, 82 kWh’lık batarya, DC şarj noktasında yüzde 5’ten yüzde 80’e kadar sadece 38 dakikada dolabiliyor. Bununla birlikte AC şarj ünitesinde ise, batarya boyutuna bağlı olarak 6-8 saat arasında tamamen dolum gerçekleşebiliyor. Bu da kullanıcıların gece eve geldiklerinde araçlarının sabah tamamen dolu olmasını sağlıyor. 

TAMAMEN YENİ İÇ MEKAN

Klasik bir kabinden ziyade yeni standartlara sahip Design Selections konseptini sunan Enyaq iV, kullanıcıları daha iyi hissettiren, doğal, sürdürülebilir materyallerin olduğu bir konsepti getiriyor. Yeni, akıllı mimari sayesinde kişiselleştirme özelliklerinin yanı sıra 10 farklı tema paketi sunuluyor. Böylece kullanıcılar kendi zevklerine özel bir kabin tercih edebiliyorlar. Bununla birlikte Enyaq iV’nin kabininde diğer Skoda modellerinden daha büyük olacak şekilde 13 inç dokunmatik ekran yer alıyor. Gelişmiş bağlantı özellikleriyle yeni SUV modeli her zaman ağa bağlı kalabiliyor. Batarya şarj durumu, kabin sıcaklığı gibi temel özellikler, Skoda Connect uygulaması işe uzaktan yönetilebiliyor.

KULLANICISINI TANIYAN PARK SİSTEMİ

Skoda Enyaq iV’de Seyahat Asistanı dahil birçok yenilikçi asistan, dokuz hava yastığıyla birlikte kapsamlı aktif ve pasif güvenlik sistemleri yer alıyor. Sürücü yardımcıları arasında akıllı telefondan aracı park etmeye yarayan uzaktan kumandalı park yardımcıları yer alıyor. Park yardımcısının öğrenme özelliğiyle birlikte sürücünün sık park ettiği yerleri kayıt ediyor ve bir düğmeye basılmasıyla bunu tekrarlayabiliyor. Elektrikli SUV modeli, artırılmış gerçekliğe sahip ön cama yansıtmalı gösterge (HUD) ile Skoda içerisinde bir ilke imza atıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020