Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SÜRÜŞ İZLENİMİ

SKODA KAMIQ

Skoda SUV ailesinin üçüncü üyesi KAMIQ ülkemizde satışa sunuldu. 1.6 TDI versiyonunu kullanma fırsatı bulduğum KAMIQ’i o kadar beğendim ki sanırım satın almak için Skoda ekibiyle konuşacağım.

Skoda KAMIQ gerçekten de çok yönlü bir otomobil. Bir ailenin tek otomobili olarak yetebilecek tüm özelliklere de sahip. Yeterli alan ve pratiklik sunan Skoda’nın kompakt crossover modeli olarak yepyeni bir sınıfta rekabete giriyor.
Sadece B segmenti SUV rakipleri karşısında değil, kompakt sınıfta yer alan Ford Focus ve VW Golf gibi hatchback’lere oranla da iyi bir alternatif oluşturuyor. Çok yönlü kabinde herşey ergonomik olarak tasarlanmış ve sürücüyle iyi bir uyum sağlıyor. Skoda’nın her zamanki ‘Simply Clever’ özelliklerinin tümü KAMIQ’de mevcut. Bu da yeni SUV’u becerikli bir aile otomobili yapıyor.

C SEGMENTİNDEN ROL ÇALABİLİR

Skoda KAMIQ, Çek üreticinin ürün gamındaki en küçük SUV. Volkswagen Grubu’nun denenmiş ve test edilmiş MQB mimarisine dayanan KAMIQ, mekanik temellerinin çoğunu Volkswagen T-Cross ve SEAT Arona ile paylaşıyor. Fiyat açısından da mantıklı bir noktada olan KAMIQ, geleneksel aile hatchback’lerine göre daha albenili duruyor. Yüksek oturma pozisyonu da cabası… Güçlü bir dış tasarıma sahip olan KAMIQ, yerden yüksek tarzını 16-18 inç arasında değişen jant seçenekleriyle güçlendiriyor. İlk bakışta farklı bir tasarıma sahip olduğunu belli eden KAMIQ, hassas bir biçimde şekillendirilmiş kaputuyla da kendine has bir karakteri olduğunun altını çiziyor. Gündüz farı özelliği olan bölünmüş LED farlara sahip ilk Skoda olarak öne çıkan KAMIQ, aynı zamanda önde ve arkada dinamik sinyal lambaları ile tercih edilebiliyor. KAMIQ , arka bölümde de markanın tasarım dilini kendine has şekilde yorumlarken, her yeni Skoda’da olduğu gibi bagaj kapağı üzerinde logo yerine markanın harflerini taşıyor.

İÇ MEKAN ÇOK SESSİZ


Sessiz kabin ve sessiz sürüş özellikleri KAMIQ’i ayıran en belirgin özelliklerin başında geliyor. İç mekan genişliği açısından segmentinin en iyi ölçülerine sahip. 400 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltuklar katlandığında 1395 litreye çıkıyor. Opsiyonel özellik olarak sunulan katlanan ön koltuk ise, uzun hacimli eşyaların taşınmasına imkan tanıyarak pratikliği artırıyor. Akıllı saklama gözleri ise, eşyaların konulması adına 26 litre kadar ekstra alan sağlıyor.
Skoda, KAMIQ kullanıcılarına araç içerisinde son teknoloji bilgi-eğlence ve bağlantı sistemlerini sunuyor. Swing, Bolero ve Amundsen sistemleri, 6.5-9.2 inç arasındaki ekranlarla tercih edilebiliyor. Ayrıca 10 hoparlörlü Skoda ses sistemi de, araç içerisindeki müzik keyfini daha ileriye taşıyor.

DSG ŞANZIMAN İYİ ÇALIŞIYOR


Kaputun altında görev yapan ve VW Group imzalı 1.6 lt’lik TDI ünite 115 HP gücüyle son derece yeterli. DSG şanzımanla birlikte kombine edilmiş olan ünite ekonomik olduğu kadar çevik sürüş özellikleriyle de tam puan alıyor. KAMIQ’in standart donanımları arasında Şerit Takip Asistanı, Şehir İçi Acil Fren ve Yaya Koruma Özellikli Ön Bölge Asistanı ve Çoklu Çarpışma Freni gibi sistemler yer alıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020