Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

1.5 lT Discovery Sport Türkiye’de

Yenilenmiş Discovery Sport, 1.5 litre 300 HP Plug-In Hybrid motor seçeneği ile 875.950 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Yüksek vergilerin büyük motor hacimli otomobil satın almayı neredeyse imkansız hale getirdiği ülkemizde, otomobil markalarının akıllı ürün seçimleriyle satışlarını devam ettirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bu markalardan biri de Land Rover. Makyajlanmış Land Rover Discovery Sport’un 1.5 lt Plug-In Hybrid motor seçeneğini ithal etmeye başlayan Borusan Otomotiv, vergi avantajı sayesinde 875.050 TL’den başlayan bir fiyatla bu otomobili satışa sundu. Böylece Land Rover’a ulaşmanın en uygun fiyatlı yolu bu modelden geçmeye başladı.

500.000’E YAKIN DİSCOVERY SPORT SATILDI

Son 3 yılda tüm dünyada yarım milyona yakın adette satarak önemli bir başarıya imza atan Discovery Sport, bu süre zarfında pek çok önemli ödülün de sahibi oldu. Yeni Discovery Sport, yenilenen dış tasarımının yanı sıra tamamen yeniden tasarlanan Premium Transverse Architecture (PTA) şasisi ile konfor, yol tutuş ve aynı zamanda elektrikli motorlar için uygun altyapıyı bir arada sunabiliyorLand Rover’ın yeni PTA platformu üzerinde geliştirilen Yeni Discovery Sport, elektrik destekli motorları ile düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Önceki jenerasyona göre %13 daha rijit bir gövdeye kavuşan Yeni Discovery Sport, bu sayede araç içerisinde oluşabilecek ses ve titreşimlerin önüne geçiyor. Yeni Discovery Sport’un sıkılaşan şasisi araç içi konforundaki artışın yanı sıra güvenlik anlamında da önemli katkı sağlıyor.

300 BEYGİR GÜCÜNDE!

Düşük hacimli motoruna rağmen 300 HP güç sunan yeni Discovery Sport Plug-In Hybrid, 6.6 saniyede 0’dan 100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. , WLTP ortalama yakıt tüketim değerlerine göre 100 kilometrede 1.6 lt yakıt tüketiyor. Ayrıca, 3 silindirli 1.5 litrelik Plug-In Hybrid motoruyla sürücülerine WLTP standartlarına göre tamamen elektrikli 64 kilometrelik bir menzil sunabiliyor.

DİKİZ AYNASI EKRANA DÖNÜŞÜYOR

Yeni Discovery Sport’un en dikkat çekici teknolojik yeniliklerinden birini oluşturan ClearSight Dikiz Aynası ise kullanıcılara benzersiz bir kolaylık sunuyor. Dikiz aynasını tek bir hareket ile yüksek çözünürlüklü ekrana dönüştüren sistem, 50 derecelik açı ile hem daha geniş bir görüş alanı hem de daha yüksek bir çözünürlük sağlıyor. Ayrıca bagajdaki yüksek eşyalar ya da kirli arka cam gibi geri görüşü engelleyecek durumlarda bile ClearSight Dikiz Aynası ile manevra yapmak çok daha güvenli bir hale geliyor. Yeni Discovery Sport’ta kablosuz şarj, koltuk sırasında 12-volt şarj soketi bulunurken, ikinci sıra koltuklarda ise havalandırma menfezi yer alıyor. İlave olarak, Yeni Land Rover Discovery Sport’un Türkiye Paketi’nde kabinde hava değişimlerini farkeden Hava Kalite Sensörü ile birlikte daha hijyenik ve ferah bir ortam sağlayan Hava İyonizer Teknolojisi de standart olarak sunulan özellikler arasında yer alıyor.

600 MM SUDAN GEÇEBİLİYOR

Land Rover’ın genlerinden gelen off-road kabiliyetini de koruyan Yeni Discovery Sport, 600 milimetrelik su birikintilerinden rahatlıkla geçebiliyor. Dört tekerlekten çekiş kontrol sistemi Terrain Response ile bulunduğu yüzeye uygun çekiş özellikleri sunan Yeni Discovery Sport, opsiyonel olarak sunulan direksiyon destekli Adaptif Hız Sabitleme sistemi ile şeridi ortalayarak yol alabiliyor. Yine opsiyon listesinde yer alan öndeki araçla mesafesini otomatik olarak ayarlama özelliği ile birlikte Yeni Discovery Sport’ta, Şerit Takip Asistanı, Trafik İşareti Tanıma, Acil Durum Freni ve Sürücü Yorgunluk Takip Monitörü de sunuluyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020