Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yeni Golf R Tanıtıldı

Yeni VW Golf R’ın üstündeki perde kaldırıldı ve ortaya gayet çekici bir paket çıktı. 315 beygir gücündeki dört tekerlekten çekişli yeni Golf R’ın Nürburgring zamanının selefinden 17 saniye daha iyi olduğu söyleniyor.

Spor otomobil tutkunları Golf 8 tanıtıldığından beri yeni Golf R’ın nasıl olacağını merak ediyorlardı. Sonunda merakla beklenen gün geldi çattı ve Alman üretici, Golf R’ın üstündeki örtüyü kaldırdı. Ortaya çıkan paket oldukça çekici duruyor. Yeni Golf R, tasarım anlamında yine çok fazla abartıları olmayan bir spor otomobil rolünde. Standart Golf’ten tabi ki farklılıkları var ama bu farklılıklar her zaman olduğu gibi abartılmadan Alman sadeliği içinde yapılmış. 5 kapılı olarak lanse edilen Golf R modelinde 3 kapılı bir versiyon düşünülmüyor. R ailesine özgün ön tampon dikkat çekiyor. İki farı birbirine bağlayan uzun LED şerit ise artık araç çalıştığı anda direkt olarak açılıyor. 18 inçlik alüminyum jantları mavi fren kaliperleri ile süslemeyi unutmayan Volkswagen, mat krom renkteki dikiz ayna kapakları ile de genel tasarımda hoş bir kontrast oluşturmuş. Opsiyon listesinde ise 19 inçlik jantlar ve piste uygun slik lastikler bulunuyor. Golf R’a özgü, standart spor egzoz sisteminin krom kaplı ikiz egzoz borusunu çevreleyen parlak siyah boyalı difüzör dikkat çekiyor. Flap kontrollü olan Akrapovic sistem, yedi kilo daha hafif ve 3800 euroya mal oluyor. Tavanda yer alan spoyler, arka aksta ekstra bastırma kuvveti sağlıyor.

R LOGOSU SPORTİFLİĞİ ÇAĞRIŞTIRIYOR

Yeni Golf R’ın iç mekanında sportif bir hava hakim. Standart bilgi-eğlence sistemi “Discover Media” (10 inç ekran, navigasyon ve ses kontrolü dahil) ve tamamen dijital göstergeler R’ye özel olarak uyarlanmış. Çok işlevli direksiyon simidindeki “View” düğmesi kullanılarak farklı grafiklerle gösterge tablosunu kullanabiliyorsunuz. Örneğin merkezi, yuvarlak devir sayacı veya sayısal alanlı üç boyutlu ve üstte yatay devir sayacını seçebiliyorsunuz. “Special” ve “Drift” modlarında, manuel DSG modundaki ekran bir ışık ile vites değiştirmeniz konusunda sizi uyarıyor. Ek olarak, yağ basıncı, şanzıman sıcaklığı, tork, güç, G kuvveti ve dört tekerlekten çekişin tork dağılımı bu ekranda görüntülenebiliyor. Ayrıca Golf R pist günlerinde yarışanlar için bir tur zamanlayıcı da sunuyor. Spor koltukların baş bölgesine işlenmiş R logoları aracın paspaslarında, pedallarında ve kapı panellerinde de karşımıza çıkıyor.

2.0 LT MOTOR 315 HP GÜCÜNDE

Yeni Golf R’ın 2.0 Lt turbo makinesi 315 HP güç ve 420 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekişli yeni Golf R, 0’dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşıyor. Otomobil istendiğinde 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzımanla alınabiliyor. Golf R’daki önemli yeniliklerden biri de R Performance Tork Yönlendirme sistemi. Bu sistem gücü yalnızca ön ve arka akslar arasında değişken bir şekilde değil, aynı zamanda sol ve sağ arka tekerlekler arasında da değişken olarak dağıtıyor. Normal bir arka aks diferansiyeli her zaman 50:50 oranında (diferansiyel sayesinde virajlarda farklı hızlarda dönebilseler bile) aktarırken, tork yönlendirme sistemi ile torkun yüzde yüzü eğrinin dışındaki tekerleğe veriliyor. Bu sayede önden kayma yok denecek kadar az yaşanıyor.

4 FARKLI SÜRÜŞ MODU BULUNUYOR

Adaptif tork yönlendirme sisteminin aynı zamanda sürüş modlarına göre şekillendiğini belirtmekte de fayda var. Golf R’da seçebileceğiniz Comfort, Sport, Race ve Individual isimli 4 mod bulunuyor. Yarış modunun içerisinde ayarlanabilir olan iki moddan biri de Drift modu. Bu modu açmak için önce bilgi eğlence sistemindeki uyarıyı onaylamanız gerekiyor. Race modunun içerisinde bulunan bir diğer mod ise tamamen Nürburgring parametrelerine göre ayarlanmış durumda. Special isimli bu mod, aracın Nürburgring asfaltına daha uygun hale gelmesini sağlıyor. Yeni Golf R’ın Nürburgring’de 7.51’lik tur zamanıyla yerini aldığı modelden 17 saniye daha hızlı olduğu söyleniyor. Drift modunda ESC, gücün dört tekerlekten çekiş yoluyla dağıtılmasına izin verir, böylece Golf R viraj çıkışlarında daha rahat kayabiliyor. Ayrıca Race modunda aracın motor sesi de artıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020