Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SÜRÜŞ İZLENİMİ

BMW 218i Gran Coupe

Coupe görünümlü kompakt premium sınıfında tek başına olan Mercedes CLA artık yalnız değil. BMW 2 Serisi Gran Coupe, sportif tasarımıyla dikkat çekerken, beklediğimin çok üstünde bir sürüş dinamiği sunuyor.

BMW’nin önden çekişli platformu üzerinde geliştirilen ve sahip olduğu özelliklerin çoğunu 1 Serisi’nden alan BMW 2 Serisi Gran Coupe, Türkiye’de biri benzinli diğeri dizel olmak üzere 3 silindirli iki farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. 

TASARIMI GAYET GÜZEL VE DİNAMİK

BMW 2 Serisi Gran Coupe’nin tasarım anlamında öne çıkan özellikleri arasında, dinamik silueti, çerçevesiz kapı camları ve bagaj kapağının ortasına kadar uzanan stop lambaları dikkat çekiyor. Markanın bir simgesi haline gelen far tasarımı ve geniş böbrekleri ile bir BMW olduğunu hissettiren BMW 2 Serisi Gran Coupe, standart olarak sunulan LED farları ile dikkat çekici bir ön yüze sahip. 4526 milimetre uzunluğundaki BMW 2 Serisi Gran Coupe’nin genişliği 1800 milimetre yüksekliği ise 1420 milimetre. Sportif tasarımına rağmen 2670 milimetrelik dingil mesafesi sayesinde iç mekânda da oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor. Ayrıca 430 litrelik bagaj hacmi de geniş yük eşiği sayesinde eşya yükleme sırasında kolaylık sağlıyor.

ZENGİN DONANIM SEÇENEKLERİ SUNUYOR

BMW 2 Serisi Gran Coupe, Türkiye’de First Edition Sport Line, First Edition Luxury Line ve First Edition M Sport tasarım seçenekleri olmak üzere, ayrıca opsiyonel olarak tercih edilebilen Executive donanım paketiyle BMW tutkunlarına sunuluyor. İlave olarak, standart olarak sunulan özellikler arasında Sürüş Asistanı, Park Asistanı, Geri Sürüş Asistanı, Panoramik Cam Tavan, Elektrikli ve Hafızalı Sürücü Koltuğu, İç ve Dış Ayna Paketi gibi özellikler yer alacak. Opsiyonel olarak tercih edilebilen Executive pakette ise BMW Live Cockpit Professional, Apple CarPlay, HiFi Ses Sistemi ve Kablosuz Şarj Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

İÇ MEKAN 1 SERİSİ’YLE BENZEŞİYOR

Otomobilin iç mekanı 1 Serisi ile büyük benzerlikler sunuyor. Kabin tasarımı neredeyse birebir aynı. Tabi otomobilin dış tasarımının farklılığı arka kısma biraz yansıyor. Coupe tasarım dili arka kısmında genişlik olarak sorun yaratmamış ama his biraz klostrofobik.

140 BEYGİR GÜCÜNDE

218i Gran Coupe test aracımızda 1.5 lt 3 silindirli turbo benzinli makine yer alıyordu. 140 beygir güç ve 220 Nm tork sunan bu motor, 1450 kg ağırlığındaki otomobili 8.7 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor. Maksimum hız ise km/s. Bence otomobilin gücünü düşünürsek bu veriler yeterli. 100 km’deki ortalama tüketim ise fabrika verilerine göre 5.9 lt. Ben test sürüşü sırasında 8 litre civarında bir ortalama tüketim gerçekleştirdim. 

ÖNDEN ÇEKİŞLİ AMA SÜRÜŞ YİNE BMW GİBİ

218 Gran Coupe önden çekişli bir BMW olduğu için açıkçası ona karşı biraz önyargılıydım. Ancak otomobil beni fazlasıyla yanılttı. İlk bakışta düşük hızlarda yaşadığım birkaç kafadan kayma sonrası tam ne oluyor diyecektim ki otomobilin hız arttıkça daha iyi tutunduğunu farkettim. Ben de yeteneklerini keşfedebilmek için tempoyu fazlasıyla artırdım. Açıkçası bu kadar dinamik bir otomobil beklemediğimi itiraf etmem lazım. BMW 218 Gran Coupe, önden çekişli olmasına rağmen markanın meşhur sürüş hissine fazlasıyla sahip. 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020