Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

30 Metreden Kafa Üstü Çakılırsanız Ne Olur?

Otomotivde güvenlik dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Volvo, bu alanda farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Volvo Cars, kurtarma hizmetlerinin herhangi bir çarpışma senaryosuna karşı hazır olması, sıradan çarpışma testlerinin ötesine geçmesi ve en kötü çarpışmalarda ortaya çıkabilecek sonuçları bile  deneyimleyebilmeleri için, yakın zamanda çeşitli önlemler aldı. Birkaç yeni Volvo’yu ilk kez 30 metre yükseklikte bir vinçten aşağıya bıraktı. Bu yaklaşım, otomobillerde en kötü çarpışma senaryolarında karşılaşılabilecek hasarlara benzer hasarlar oluşturmaya yardımcı oldu.

GÜVENLİK ALANINDA YENİ TESTLER

Farklı modellerden oluşan toplam on adet Volvo, birkaç kez bir vinçten aşağı bırakıldı. Volvo Cars güvenlik mühendisleri, otomobilleri vinçten aşağı bırakmadan önce, istenen hasar düzeyinin oluşması için her otomobilin ne kadar basınç ve kuvvete maruz kalması gerektiği hakkında kesin hesaplamalar yaptı. Kazalardan ve kurtarma çalışmalarından elde edilen tüm sonuçlar, kapsamlı bir araştırma raporunda toplanacak. Bu rapor, diğer kurtarma çalışanlarına ücretsiz olarak sunulacak. Bulgulardan yararlanmalarına ve hayat kurtarma yeteneklerini daha da geliştirmelerine olanak sağlanacak.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020