Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

LASTİK

Hankook MINI John Cooper Works’un Lastik Tedarikçisi Oldu

Hankook, sınırlı sayıda üretilen MINI John Cooper Works GP’nin son versiyonunun tek lastik tedarikçisi oluyor.

Dünya çapında yalnızca 3000 adet üretilen yeni MINI John Cooper Works GP, sadece Hankook’un tamamen yeni ultra-ultra yüksek performans (UUHP) yaz lastiği Ventus S1 Evo Z ile donatılıyor. MINI John Cooper Works GP’nin performansını denemek isteyenler için ise Hankook, otomobilin yarış pistindeki kabiliyetlerini kontrol etmek üzere tasarlanmış, trafikte kullanılabilen yarış sporl lastiği Ventus TD’yi de sunuyor (TD, Track Day – Pist Günü). Yeni MINI’nin soğuk mevsimde de güvenle sürülebilmesini sağlamak için, Hankook’un ultra yüksek performans kış lastiği I*cept evo 2 de lastik portföyünde bulunuyor.

PİSTLERDE GELİŞTİRİLMİŞ

MINI ve Hankook’un geliştirme mühendisleri Nardo, İtalya ve efsanevi Nürburgring Nordschleife, Almanya’daki zorlu yarış pistlerinde yarış kalitelerini kontrol ederek, hem otomobilin hem de her iki yaz lastiğinin (Ventus S1 evo Z ile Ventus TD) engellerin üstesinden gelmesi için ekstra özen gösterdiler. Yeni MINI John Cooper Works GP, İngiliz markasının şimdiye kadar yol kullanımı için onaylanmış en hızlı modeli olarak 306 beygir gücündeki motoru ile sadece 5,2 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza ulaşıyor. İnanılmaz yol tutuş performansı, en iyi tur süreleri ve etkileyici kuru zemin frenleme performansı, Hankook’un bu sıra dışı MINI modeline sağladığı üç lastiğin de gelişim odağında bulunan temel özellikler.



Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020