Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

TEKNOLOJİ

Volvo Bazı Testlerde Simülatör Kullanıyor

Volvo Cars daha güvenli otomobiller geliştirmek için “en üst düzey sürüş simülatörü” ile en son oyun teknolojisini kullanıyor.

Volvo Cars mühendisleri onu “the ultimate driving simulator” yani “en üst düzey sürüş simülatörü” olarak adlandırıyorlar; ancak o bilgisayar oyuncularını şımartmak için üretilmiş bir makine değil. İsveçli şirketin çığır açan karma gerçeklik simülatörü, güvenlik ve otonom sürüş teknolojisinde yeni adımlar atmak için kullanılıyor. Hareketli bir sürücü koltuğu, dokunmaya duyarlı geri bildirimler veren bir direksiyon ve son derece net görüntüler sunan bir sanal gerçeklik başlığı, bu özellikler en ciddi bilgisayar oyuncusunu bile kıskandırır. Ancak Volvo Cars’ın simülatörü, konuyu bir sonraki seviyeye taşıyor ve gerçeği simülasyondan ayırt etmeyi zorlaştırıyor. İşte asıl mesele de burada. Lider gerçek zamanlı 3D geliştirme platformu Unity’nin ve Finlandiyalı sanal ve karma gerçeklik uzmanı Varjo’nun en son teknolojilerini kullanan simülatör, gerçek yollarda, gerçek bir otomobil sürme deneyimi sunuyor. Simülatör, gerçeklik benzeri yüksek çözünürlüklü 3D grafikleri, artırılmış gerçeklik başlığını ve sanal dünyadan dokunsal geribildirimler sağlayan ve aynı zamanda bedensel tepkileri de izleyen Teslasuit’i birleştiriyor. Bu yazılım ve donanım kombinasyonu, Volvo Cars mühendislerinin trafik senaryolarını gerçek bir otomobil kullanırken, gerçek bir test pistinde sayısız defa ve tam güven halinde simüle etmelerini sağlıyor. Mühendisler böylelikle, yeni güvenlik, sürüş yardımı ve otonom sürüş özelliklerinin geliştirilmesi konularında, insanlar ve otomobil arasındaki etkileşim hakkında önemli bilgiler edinebilecekler.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020