Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Monte Carlo Rallisi’ni Ogier Kazandı

2021 WRC sezonunun ilk yarışı Monte Carlo Rallisi’ni Toyota pilotu Sebastien Ogier kazandı. Yine Toyota’dan Elfyn Evans ikinci olurken, Hyundai pilotu Neuville üçüncü sırada yer aldı.

Efsanevi Monte Carlo Rallisi’ni son şampiyon Sébastien Ogier ve co-pilotu Julien Ingrassia sekizinci kez kazandı ve bu yarışı en çok kazanan pilot unvanını aldılar. İkinci sırayı da Toyota Yaris WRC ile yarışan Elfyn Evans ve Scott Martin elde etti. Üçüncü sırada ise Hyundai i20 WRC kullanan Thierry Neuville yer aldı. Monte Carlo zaferiyle birlikte Ogier, 50. Dünya Ralli Şampiyonası galibiyetini elde ederek WRC tarihinde bu başarıya ulaşan iki pilottan biri oldu. Toyota, geri dönüşünün ardından WRC’nin en prestijli yarışını ilk kez kazanmış oldu. Toyota tarihinde ise markanın dördüncü Monte Carlo Rallisi galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

OGIER 50. ZAFERİNİ KAZANDI

WRC takviminin en talepkar yarışı olarak bilinen Monte Carlo Rallisi’nde bu yıl koronavirüs için alınan önlemler ve Fransa’daki kısıtlamalar nedeniyle şafak sökmeden önce tamamlanan bazı etapların buz ve kar koşullarında yapılması gerekti. Toyota takımı, cuma sabahı üçüncü etaptan itibaren liderliği eline geçirerek başarısını sürdürdü. Günün en uzun etabında liderlik Rovanperä, Ogier ve Evans arasında değişti. Kendi evindeki mücadelede bir kez daha galibiyete ulaşan Ogier, 14 etabın 8’ini kazanarak üstünlüğünü ortaya koydu. Güç Etabı olarak gerçekleştirilen 14. Etap’ta da şampiyonluğunu korumak adına önemli puanlar elde etti. Sébastien Ogier, ralliyi takım arkadaşı Elfyn Evans’ın 32.6 saniye önünde kazandı. WRC’deki ikinci sezonuna başlayan Kalle Rovanperä ise genel klasmanda liderin 2 dakika 33.6 saniye gerisinde ralliyi dördüncü tamamlamayı başardı. Son gün yaşadığı lastik problemleriyle podyumu az farkla kaçıran Rovanperä, Güç Etabı’nda en iyi ikinci zamana imza attı. Evans ise Güç Etabı’nda en iyi üçüncü zamanı elde ederek Toyota’nın son etapta ilk 3’te yer almasını sağladı. Monte Carlo’nun ardından takımlar, İsveç Rallisi’nin iptal edilmesinin ardından WRC takvimine yeni katılan Finlandiya Arctic Rallisi’nde mücadele edecekler. 26-28 Şubat tarihleri arasında yapılacak yarış, sezonun tamamen kış koşullarında yapılacak tek rallisi olarak öne çıkıyor ve ralli, buz ve karla kaplı Kuzey Kutup Dairesi içerisindeki yollardan oluşturulan etaplarda gerçekleştirilecek.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020