Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yeni Peugeot 308 Tanıtıldı

Peugeot’un C segmentindeki iddialı otomobili 308, tamamen yenilendi.

Otomobilin temelinde, 308’in aks açıklığının 55 mm arttıran Stellantis’in EMP2 platformunun üçüncü nesli yatıyor. Peugeot, otomobili yeniden tasarlarken daha şık bir siluet oluşturmak için yüksekliğini 20 mm düşürmüş. Ön tarafta markanın yepyeni, kükreyen aslan başı logosu bulunuyor. 308’in tüm versiyonları, dikey LED gündüz farlarını tamamlayan LED farlarla standart olarak geliyor. Bu farlar, 308’in GT ve GT Premium versiyonlarında Peugeot Matrix LED Teknolojisine sahip olacak. Arkada, şirketin üç kıskaçlı arka ışık imzasına sahip LED arka farları bulunuyor. Alıcılar, Olivine Green, Bianca White, Cumulus Grey, Nera Black, Pearlescent White, Vertigo Blue ve Elixir Red renklerinde yeni 308’i satın alabilecekler.

İÇ MEKAN TAMAMEN YENİ

Otomobilin içi, markanın tanıdık i-Cockpit tasarımına sahip ve GT modellerinde aslında 3D özelliği olan 10 inçlik bir dijital gösterge panelini içeriyor. Ayrıca 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı, merkezi ekranın yanına yerleştirilmiş tamamen yapılandırılabilir i-geçişler ve yeniden tasarlanmış hava delikleri de bulunuyor. Peugeot’nun yeni i-Connect bilgi-eğlence yazılım paketi 308 ile birlikte geliyor ve sekiz farklı sürücü profiline izin veriyor.

GÜVENLİK DONANIMLARI ÜST SEVİYEDE

Araç, sürüş yardımları ve güvenlik özellikleriyle yüklü olarak geliyor ve yıl sonundan itibaren, Dur ve Kalk, Şeritte Kalma Yardımı, Yarı otomatik şerit değiştirme, Öngörülen hız önerisi ile uyarlanabilir hız sabitleyici ekleyen Sürüş Yardımı paketi ile sunulacak. Standart veya isteğe bağlı olarak sunulan diğer özellikler arasında uzun menzilli kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, entegre temizleme nozulu ile yüksek çözünürlüklü 180 derece geri vites kamerası, dört kameralı 360 derece çevre görüşlü park yardımı, ısıtmalı ön cam ve direksiyon simidi ve bir E-çağrı + acil durum çağrısı işlevi bulunuyor.

PLUG-IN HİBRİT SEÇENEĞİ DE VAR

Peugeot, 308’i iki plug-in hibrit seçeneğiyle satacak. Temel model, 150 hp motor ile 81 kW elektrik motorunu birleştiren ve 60 km tamamen elektrikli menzil sunan Hybrid 180 e-EAT8 versiyonu. Amiral gemisi hibrit modeli, aynı 81 kW motorla 180 hp eşleştiren ve 58 km elektrik menzili sunan Hybrid 225 e-EAT8’dir. Her iki model de 12,4 kWh lityum iyon pil kullanır. 308 ayrıca 1.2 litrelik PureTech 130 benzinli motor ve 1.5 litrelik BlueHDi 130 dizel motorla sunulacak. Potansiyel müşteriler, yeni 308’i Peugeot bayilerinden ve yılın ilerleyen günlerinde çevrimiçi olarak satın alabilecekler. Fiyatlandırma ayrıntıları açıklanmadı.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020