Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

BMW Elektrik Ailesinin Zirvesi: İX

BMW, Avrupa’da yıl sonunda yeni iX elektrikli SUV’u piyasaya sürecek ve müşterilere iki model arasında seçim yapma şansı sunacak: iX xDrive 40 ve iX xDrive 50.

BMW iX’in giriş seviyesi xDrive 40 modeli, otomobil üreticisine göre BMW X5 ile aynı seviyede olan Almanya’daki kendi iç pazarında 77.300 Euro’dan fiyatlandırılacak. Giriş seviyesi model brüt kapasitesi “70 kWh’nin üzerinde” olan, 321 HP’den fazla güç üreten ve WLTP kriterlerine göre 400 km üzerinde tahmini sürüş menzili sunan bir pil paketine sahip.

600 KM MENZİL SUNUYOR

Daha güçlü BMW iX xDrive 50, 100 kWh brüt kapasiteye sahip daha büyük bir pil paketi ve 496 HP’nin üzerinde bir güç çıkışı ile geliyor. BMW, en güçlü iX’in WLTP kriterlerine göre 600 km üzerinde menzil ve 5 saniyenin altında 0-100 km / s’lik bir hızlanma sunacağını iddia ediyor.

SADECE ELEKTRİKLİLERE YÖNELİK PLATFORM

Yalnızca EV’ye yönelik yeni bir platforma dayalı ilk BMW modeli olan iX, Alman otomobil üreticisi için sürdürülebilirliğe yönelik yeni bir yaklaşımı temsil ediyor; elektrik motorları nadir toprak malzemeleri kullanmaz, pil hücreleri yalnızca sertifikalı kaynaklardan sağlanan yeşil güç kullanılarak üretilirken, iX’te kullanılan alüminyum güneş enerjisi santrallerinden elektrikle üretilir.

İÇ MEKANDA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLEN MALZEMELER KULLANILMIŞ

Buna ek olarak, BMW ayrıca ikincil alüminyum ve geri dönüştürülmüş plastikten yararlanırken, iX’in iç kısmında FSC sertifikalı ahşap, zeytin yaprağı özleriyle tabaklanmış deri ve diğer doğal malzemeler yer alıyor. Zemin kaplamaları ve paspaslar gibi şeyler de geri kazanılan balık ağlarından yapılıyor.

HEDEF DÜŞÜK KARBON AYAK İZİ

BMW iX xDrive 40’ın bağımsız denetçiler tarafından onaylanan ve 200.000 kilometrenin üzerinde kullanıma sahip benzer bir dizel motora sahip bir SUV ile karşılaştırıldığında yüzde 45 daha düşük bir karbon ayak izi sertifikasına sahip olması oldukça önemli.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020