Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SEKTÖR

Volvo Cars, mobil teknoloji platformu DiDi İle İş Birliği Yapıyor

Volvo Cars ve mobil teknoloji platformu Didi Chuxing’in otonom teknoloji kolu DiDi Autonomous Driving, DiDi’nin otonom test filosu için stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Volvo Cars, DiDi’ye direksiyon ve frenleme gibi işlevler için gerekli yedekleme sistemlerine sahip XC90 otomobiller sağlayacak; ayrıca otomobilleri otonom sürüşe daha hazır hale getirmek için gereken ek yazılım ve donanım entegrasyonu için DiDi Autonomous Driving ile iş birliği yapacak. XC90’lar, DiDi Autonomous Driving’in yeni platformu olan DiDi Gemini’ye entegre edilen ilk otomobiller olacak. XC90’ların gelecekte DiDi’nin ağında otomobil çağırma amacıyla konuşlandırılması planlanıyor. Anlaşma, Volvo Cars’ın bir otomobil tedarikçisi ve sürücüsüz filolar için tercih edilen bir iş ortağı olma konumunu güçlendiriyor. Ayrıca şirketin otomotiv güvenliğinde küresel bir lider olma algısına da güç katıyor. XC90’lardaki yerleşik yedekleme sistemleri ve güvenlik özellikleri, DiDi Autonomous Driving’in gelişmiş otonom sürüş sistemi ile birleştirilecek, böylece otomobillerin robotaxi hizmetlerinde güvenlik sürücüleri olmadan çalışmaları mümkün olacak. DiDi, Çin ve ABD’deki otonom test filolarını genişletmeye ve ticari robotaksi operasyonlarını büyütmeye devam ederken, Volvo Cars ve DiDi Autonomous Driving, bugünkü anlaşmaya dayanarak uzun vadeli bir ortaklık kurmayı hedefliyor. Dünyanın önde gelen paylaşımlı mobil teknoloji platformu olan DiDi, dünyanın premium otomobil üreticileriyle iş birliği yapıyor. DiDi, ticari otonom ulaşım hizmetleri geliştirmek için ağ operasyonundaki derin uzmanlığını ve gerçek dünyadaki sürüş verileri bankasını kullanıyor.Volvo Cars, 2020’de Şangay’ın ilk pilot robotaksi programında kullanılmak üzere DiDi’ye Volvo XC60’lar sağlamıştı. Şangay’ın belirli bölgelerindeki insanlar, DiDi uygulamasında robotaxi ile seyahat rezervasyonu yapabilir ve otonom olarak sürülebilirken, otomobiller bir güvenlik sürücüsü ve mühendisi tarafından izleniyordu.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020