Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Volvo Ve Northvolt İşbirliğine Gidiyor

Volvo Car Group, yeni nesil elektrikli Volvo ve Polestar otomobillerine güç sağlamak üzere daha sürdürülebilir piller geliştirmek ve üretmek adına İsveç’in önde gelen şirketlerinden Northvolt ile bir ortak girişim kuracak.

Volvo Car Group ve Northvolt, yarı yarıya (50/50) gerçekleşecek ortak girişimin ilk adımı olarak İsveç’te 2022’de faaliyete geçecek bir araştırma ve geliştirme merkezi kurmayı hedefliyor. Merkezde, hem iki şirketin pil uzmanlıkları artırılacak hem de özellikle Volvo ve Polestar otomobillerde kullanılmak üzere yeni nesil, son teknoloji pil hücreleri ve otomobil entegrasyon teknolojileri geliştirilecek. Planlanan ortak girişim ayrıca, Avrupa’da yılda 50 gigawatt saate (GWh) kadar potansiyel kapasiteye sahip yeni bir giga fabrika kuracak. Üretimin 2026 yılında başlaması planlanıyor. Volvo Car Group ayrıca planın bir parçası olarak, 2024’ten itibaren İsveç’in Skellefteå kentindeki mevcut Northvolt Ett tesisinden yılda 15 GWh akü hücresi tedarik etmeyi planlıyor. Daha önce duyurulan tedarik anlaşmalarının yanı sıra, Northvolt ile yapılan ortaklık, Volvo Cars’ın iddialı elektrifikasyon planlarını yönlendirecek ve Avrupa akü hücresi ihtiyaçlarını güvence altına alacak. Volvo Cars, bu on yılın ortasına kadar yüzde 50 elektrikli otomobil satmayı hedefliyor ve 2030 yılına kadar sadece tamamen elektrikli otomobil satmayı planlıyor. Bugün, Volvo Car Group’un tamamen elektrikli otomobilleri için pil üretimi, otomobilin toplam yaşam döngüsü karbon emisyonlarının büyük bir bölümünü temsil ediyor. Volvo Car Group, sürdürülebilir akü üretiminde lider olan Northvolt ile çalışarak ve Avrupa’daki üretim tesislerinin yakınında akü üreterek, gelecekteki otomobilleri için akü tedarikine ve üretime atfedilebilecek çevresel ayak izini de azaltabilir.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020