Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yeni BMW 2 Serisi Coupe’nin Örtüsü kalktı

BMW, Goodwood Hız Festivali’nde yeni 2 Serisi Coupe’yi tanıttı.

Coupe bir BMW’ye ulaşmanın en uygun yolu olan BMW 2 Serisi Coupe’nin yeni nesli tanıtıldı. Yeni 2 Serisi Coupe’nin en önemli tasarım detayı, aracın diğer yeni BMW’ler gibi aşağı doğru uzanan büyük böbrek yerine yana doğru büyük böbrek tasarımının kullanılmış olması. Yeni far formu ve üçgen tampon detayları sayesinde önden özgün bir tasarım sunan 2 Serisi’nin sadece tasarımı değil, selefine göre boyutları da değişmiş. Uzunluğu 10.5 cm artarak 4537 mm’ye ulaşan otomobilin 1838 mm’lik genişliğinde de 64 mm’lik bir artış gerçekleştirilmiş. Otomobilin dingil mesafesinde de 51 mm’lik bir artış bulunuyor. Artan uzunluğa ve genişliğe karşılık 2 Serisi’nin yüksekliği ise 28 mm azalmış. 

EN GÜÇLÜSÜ 374 HP

Baz versiyon BMW 220i Coupe’de 184 HP güç ve 300 Nm tork verileri sunan 2.0 litrelik sıralı 4 silindirli motor görev yapıyor. 220i Coupe’nin 0-100 km/s hızlanması 7.5 saniyede gerçekleşiyor. 230i’de sunulan 245 beygir gücündeki 2.0 litrelik dört silindirli turbo versiyon arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebiliyor. M240i xDrive Coupé ise şu anda serinin en performanslı modeli. 374 beygir gücünde sıralı 6 silindirli motor ve akıllı dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan bu model oldukça keyifli bir sürüşe sahip olacağa benziyor. BMW 220d’de 48V hafif hibrit teknolojisiyle sunulan dizel motor, 190 HP ve 400 Nm tork değeri üretiyor.

GÜVENLİK DONANIMLARI ARTIRILMIŞ

Yeni BMW 2 Serisi Coupe’nin iç mekanında 3 Serisi’nden izler görmek mümkün. Otomobilin sürüş destek sistemleri de güncellenmiş. Ön çarpışma uyarısı, hız sınırı bilgisi, şerit terk uyarısı ve fren fonksiyonlu hız sabitleyiciyi gibi özellikler sunuluyor. Opsiyonel olarak sunulan donanımlardan olan “Sürüş Asistanı Plus” içerisinde uyarılı şerit değiştirme asistanı, arka çarpışma önleme ve arkadan geçiş uyarısı, dur ve kalk fonksiyonlu aktif hız sabitleyici, geri sürüş asistanı, çevre görüş ve 3D görünümlü geri dönüş kamerası bulunuyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020