Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SÜRÜŞ İZLENİMİ

BMW 420i Coupe

BMW 4 Serisi ilk çıktığından bu yana büyük ızgarası sebebiyle sürekli eleştirildi. 420i Coupe ile 3 gün geçirdikten sonra benim kararım 4 Serisi Coupe’nin her anlamda müthiş bir otomobil olduğu yönünde…

Kişisel olarak sahip olduğum otomobil BMW 418i Coupe olduğu için yeni nesil 4 Serisi Coupe çıktığından bu yana otomobilin nasıl olduğunu çok merak ediyordum. Pandemi sebebiyle yurt dışında gerçekleştirilen lansmanına da katılamayınca otomatik olarak Türkiye’ye ithal edilmesini ve test aracının çıkmasını bekledim. Sonunda geçtiğimiz ay test için dergimize geldiğinde kendisiyle 3 gün geçirme fırsatım oldu. İzlenimlerime geçmeden önce size 4 Serisi’yle ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.Yeni BMW 4 Serisi Coupe Türkiye’de 170 HP güç üreten 1.6 lt 420i benzinli, 258 HP güç üreten 2.0 lt 430i benzinli, M440i xDrive 3.0 lt 374 HP benzinli ve M4’te yer alan 3.0 lt 480 HP motor seçenekleri ile 856.200 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

ÇOK ELEGAN BİR TASARIMI VAR

BMW 4 Serisi Coupe piyasaya çıktığı ilk günden bu yana özellikle büyük böbrek tasarımı yüzünden eleştiriliyor. Evet geçmişten farklı ve büyük ama ben bu eleştirilere katılmıyorum. Otomobilin genel tasarımı çok elegan ve sanki üst sınıflarda yer alan bir coupe gibi duruyor. Büyük böbrek tasarımı da bu elegan tasarıma farklılık katıyor. Otomobilin yandan ve arkadan tasarımı ise tek kelimeyle müthiş. Bizim test aracındaki yeşil rengi de çok beğendim. Büyük böbrekle ilgili benim yapacağım şey etrafındaki krom kaplama yerine siyah kaplama ya da M4’te olduğu gibi gövde rengi kaplama olurdu. Standart olarak sunulan LED farlar modern görünümü kuvvetlendirirken, opsiyonel olarak sunulan BMW Laserlight da tercih edilebiliyor.

SADE VE İŞLEVSEL BİR İÇ MEKAN

Otomobilin iç mekanı kardeşi 3 Serisi ile doğal benzerlikler taşıyor. İç tasarımdaki işlevsel stilin yanında, net tasarım dili ve yüksek kaliteli malzemeler modern bir hava oluşturmuş. 10.25 inç’lik bilgi-eğlence ekranının yanında, tamamen dijital 12.3 inçlik gösterge paneli de modelde kullanılan en son teknolojilere ışık tutuyor. Sportif görünümünü M Sport tasarım seçeneğiyle en üst seviyeye çıkaran yeni BMW 4 Serisi Coupe, M Sport Deri Direksiyon ve M Sport Koltuklar ile de göz alıcı bir iç ambiyans yaratıyor. Dijital gösterge panelinin 3D görselleştirmesi, aktifleştirilmiş yardım sistemlerinin sunduğu işlevlerin de daha rahat takip edilebilmesine olanak sağlıyor. Opsiyonel olarak sunulan yeni nesil BMW Head-Up Display yüzde 70 daha geniş projeksiyon yüzeyi sunuyor.

SÜRÜŞ DONANIMLARI ÜST SEVİYEDE

BMW 4 Serisi Coupe’de opsiyonel olarak sunulan Profesyonel Sürüş Asistanı, trafikte sürüş koşullarına en uygun konforu ve güvenliği sağlıyor. Sürüş asistanının içeriğine ek olarak genişletilmiş fonksiyonlara sahip Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Şerit Değiştirme ve Acil Durum Durdurma Asistanı ile Şeritte Tutma Asistanı da sunuluyor. Otomatik park özellikli Park Asistanı Plus ve Geri Sürüş Asistanı da isteğe göre alınabiliyor. BMW Live Cockpit Professional, 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi, kablosuz şarj fonksiyonuna sahip Akıllı Telefon Bağlantı Sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini içeren Akıllı Telefon Arayüzü yeni BMW 4 Serisi Coupe’nin öne çıkan donanımları arasında yer alıyor. 

DİREKSİYON HİSSİ ÇOK KESKİN

4 Serisi Coupe’nin yol tutuşu yine BMW meraklılarını mutlu edecek cinsten. Direksiyon yönlendirmeleri çok keskin ve özellikle hızlı virajlarda otomobilin tutunması mükemmele yakın. Doğru çizgiyle girdiğiniz virajlarda asla sizi satmıyor. Bu da otomobili kullanırken güveninizi artırıyor. Bu sürüşte 50:50 ağırlık dengesinin ve 21 mm aşağı çekilen ağırlık merkezinin etkisi büyük. Test aracımızda yer alan 1.6 lt 170 beygir gücündeki makine ilk bakışta bu tarz bir coupe otomobil için az gibi gelse de bir önceki nesildeki 136 beygirlik makineden çok daha verimli. 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede gerçekleştiriyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 7.4 lt.

SONUÇ

Aslında tüm değerlendirmelerin dışında 420i Coupe ile geçirdiğim 3 gün sonunda aklımda kalan en önemli şey, bu otomobile sahip olmak istediğimdi. Zaten kim ne derse desin otomobil alırken bakmanız gereken kriterin o otomobile sahip olmak isteyip istemediğinizdir. Gerisini umursamayın… 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020