Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Volvo’dan Yeni Konsept

Volvo Cars, Concept Recharge ile tamamen elektrikli otomobillerin gelecekte tüm alanlarda atacağı adımları gösteriyor.

Şirket, 2030 yılında artık sadece elektrikli otomobil satmayı planlıyor, 2040 yılına kadar iklim nötr olmayı ve döngüsel bir işletme haline gelmeyi hedefliyor. Volvo Cars, otomobilin içinde sürdürülebilir malzemeler kullanıyor, geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeden lastikler, aerodinamik geliştirmeler ve diğer önlemlerle otomobilin karbon etkisini azaltmak için büyük adımlar atıyor. Volvo Cars, karbondan arındırılmış bir tedarik zinciri, üretim süreci ve otomobilin kullanım aşaması boyunca bu adımları temiz enerjiyle birleştirirken, bir otomobilin yaşam döngüsündeki CO2 etkisini 2018 Volvo XC60’a kıyasla yüzde 80 oranında azaltabiliyor. Bu, Concept Recharge’ın yüzde 100 yenilenebilir enerji ile şarj edildiğinde 10 tonun altında toplam yaşam döngüsü CO2 etkisine sahip olacağı anlamına geliyor.

HEDEF VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK

Volvo Cars Strateji ve Marka Tasarımı Başkanı Owen Ready, “Elektrikli otomobil çağına girerken, en önemli konulardan biri, tam dolu bir şarjla ne kadar uzağa gidebileceğiniz. Bu soruna en basit çözüm otomobile daha fazla pil eklemek. Ancak bu, günümüzle kıyaslandığı zaman daha büyük bir yakıt deposu olması anlamına gelmiyor. Piller ağırlık ekler ve karbon ayak izini artırır. Bunun yerine menzili artırmak için genel verimliliği artırmalıyız. Concept Recharge ile verimlilik ihtiyacı ile günümüzün SUV’lerinde olduğu gibi alan, rahatlık ve sürüş deneyimi arzusu arasındaki dengeyi keşfediyoruz” dedi.

PIRELLI RECHARGE İÇİN ÖZEL LASTİK ÜRETTİ

İçten yanmalı motorun yerini tamamen elektrikli motorlara bırakmasıyla lastiklerin önemi daha da artıyor. Lastikler, yalnızca güvenlik için önem taşımıyor aynı zamanda aracın akü aralığına da büyük ölçüde katkıda bulunuyorlar. Bu, elektrikli otomobiller için lastiklerin her zaman teknoloji geliştirmenin zirvesinde olması gerektiği anlamına geliyor. Concept Recharge’da, mineral yağ içermeyen, doğal kauçuk, biyo-silika, suni ipek ve biyo-reçine gibi geri dönüştürülmüş ve yüzde 94 fosil içermeyen malzemeler kullanılarak üretilmiş Pirelli lastikler yer alıyor. Bu, kaynak tüketimine ve çevresel etkiyi azaltmaya odaklanan Volvo Cars ve Pirelli tarafından paylaşılan bir döngüsel yaklaşımın simgeliyor. Concept Recharge, sürdürülebilir malzemelerinin, elektrikli motorlarının ve özel lastiklerinin ötesinde, verimlilik ve aerodinamik yoluyla SUV’ların çevresel güvenilirliğini de artırıyor. Volvo Cars, Concept Recharge ile aerodinamiğin geleceğini tasarlıyor. Hava akışını yumuşatan dış detaylar, yeni bir tekerlek tasarımı, daha alçak bir tavan ve daha dik bir arka uç gibi yeni aerodinamik özellikler Concept Recharge’da görülüyor.Otomobil bu nedenle, klasik SUV şeklini alırken, menzili artırmak amacıyla hava akışını iyileştiriyor ve elektrikli bir otomobil ve alt katı ile müthiş bir doğal alan sunuyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020