Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Lexus ROV Buggy Konseptini Tanıttı

Lexus Kenshiki Forumu’nda ROV Konsepti buggy aracını gösterdi.

Lexus’un yol dışı eğlence aracı, doğayı lüks bir yaşam tarzı ile keşfetme imkanı sağlıyor. Lexus’un cesur tasarımını ve üstün işçiliğini yansıtan araç, hidrojenli sıfıra yakın emisyonlu sürüşüyle yarının off-road eğlencesinin nasıl olacağını gösteriyor. Lexus’un ilk hidrojen motorunu kullanan Lexus ROV konsepti, markanın sürüş eğlencesinin her yere taşınabileceğini göstererek, bunu ekstrem arazi yeteneğiyle birleştiriyor. Açık süspansiyonları, koruma kafesi ve çamurlu yollar için off-road lastiklerle tamamlanan aracın uzunluğu 3,120 mm, genişliği 1,725 mm ve yüksekliği 1,800 mm oldu. Lexus aracı tasarlarken en başka insan odaklı felsefesiyle başladı. Lüks segment kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan araç aynı zamanda arazi performansından da ödün vermiyor. İkonik Lexus ön panjur tasarımı aracın ön tarafında yolcuları ve ön süspansiyonu koruyacak şekilde adapta edildi. Ayrıca ön bölümle entegre çamurluklar da yolcuları taş ve çamurlardan koruyacak şekle sahip. Lexus’un L-motifi ön ve arka ışıklandırmalarda kendisini gösterirken arkadaki “LEXUS” logosu, markanın son tasarım dilinden yansımaları taşıyor.

1.0 LT HİDROJENLİ BİR MOTORU VAR

İçeride Tazuna konseptinden ilham alan kokpit, sürücünün ihtiyacı olan verileri hemen okumasını ve tamamen sürüşe odaklanmasını sade bir gösterge var. Yeni konsept araç bir buggy’de daha önce görülmemiş derecede yüksek kaliteyi, Lexus işçiliğiyle ortaya koyuyor. Lüks detaylar arasında deri direksiyon simidi, dikkat çekici vites kolu ve zorlu arazi şartlarında konfor sağlayan süspansiyonlu koltuklar yer alıyor. Koltuklar dayanıklı sentetik deri ile kaplandı. Zorlu arazi sürüşü için ilk Lexus hidrojen içten yanmalı motorlu aracı, kalite, sağlamlık ve dayanıklılık beklentilerini tamamen karşılıyor. Lexus, karbon nötr hedeflere ulaşmak için çalışmalar yaparken aynı zamanda eğlence tutkusundan da ödün vermiyor. ROV Konsepti içten yanmalı motorun heyecan verici sesini sunarken, hızlı yanan hidrojenin getirdiği ani tork artışından da faydalanıyor. Lexus’un bu eğlenceli arazi aracı, 1.0 litre hidrojenli motordan güç alıyor. Benzinli motor gibi çalışan hidrojenli motor, yüksek basınçlı tankında sıkıştırılmış hidrojeni barındırıyor ve bunu direkt hidrojen enjeksiyonuyla hassas bir şekilde motora aktarıyor. Daha da dikkat çekici olanı Lexus’un yeni hidrojen motoru, sürüş sırasında göz arı edilebilir miktarda motor yağı yakılarak sıfıra yakın emisyon salımı gerçekleştiriyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020