Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SÜRÜŞ İZLENİMİ

Porsche Macan

İkinci kez güncellenerek rekabet seviyesi artırılan Porsche Macan’ı Varşova’da kullanma fırsatı bulduk. Motor seçeneklerinde artan güçle beraber gelen performans iyileştirmelerinin dışında iç mekanda da yeniliklere giden Macan’ın Türkiye başlangıç fiyatı ise 2.685.310 TL.

Genelde alışık olduğumuz model yenileme süresi, 7 yılda birdir. Bu 7 yılın 4.’sünde ya da bilemediniz 5’de makyaj operasyonu gerçekleştirilir. Hemen hemen bütün markaların uyduğu bu sürece uymayan bazı markalar ve modeller de var. Porsche, ilk kez 2014 yılında satışa sunduğu Macan modelini 2019 yılında güncellemişti. 2019’daki makyaj operasyonundan sonraki lansman İspanya-Mayorka adasında gerçekleştirilmişti ve ben o yine o test sürüşüne katılmıştım. Normal şartlarda içinde bulunduğumuz 2021 yılında ikinci nesil Macan’a geçmemiz gerekirken Porsche, ikinci bir makyaj operasyonuna gitmeyi tercih etti. Yenilenen Macan’ın lansmanı bu kez Polonya-Varşova’da gerçekleştirildi ve ben yine bu test sürüşüne katılma fırsatı yakaladım. Bu arada Covid 19 pandemisinden sonra katıldığım ilk yurt dışı test sürüşünün Macan olduğunu da belirtmek isterim. Gelelim ikinci kez güncellenen Porsche Macan’daki yeniliklere…

EN ÇOK SATAN PORSCHE: MACAN

Porsche Macan pazara sunulduğu 2014 yılından bu yana elde ettiği satış rakamıyla Porsche ürün gamında ilk sıraya yerleşti. Bu açıdan marka için çok önemli bir yere sahip olan Macan’ın yeni neslinin 2023 yılında geleceği ve ikinci jenerasyonda tamamen elektrikli bir Macan’ın da olacağı söyleniyor. Tasarım anlamında bakıldığında makyaj operasyonunun dikkatli gözler dışında farkedilmediğini söylemek doğru olur. Yeni Macan’ın dış tasarımı daha keskin hatlara sahip. Ön kısım, gövde renginde yeniden tasarlanmış ve aracın genişliğine vurgu yapıyor. Yeni GTS modelinde burun kısmı siyahla kaplanırken, arka bölüm, bir difüzörle daha kıvrımlı bir görünüme kavuşmuş. Porsche Dinamik Aydınlatma Sistemi (Porsche Dynamic Light System (PDLS)) ile LED farlar ve Sport Design dış aynalar artık tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

İÇ MEKANDA ÖNEMLİ YENİLİKLER VAR

Yeni Macan’daki göze en çok hitap eden değişiklikler iç mekanda gerçekleştirilmiş. Yeni Porsche Macan’ın iç tasarımı Porsche’nin yeni tasarım dilini yansıtıyor. Düğmeler artık yerini dokunmatik yüzeylere bırakmış. Açık biçimde düzenlenmiş kontrol modülünün ortasında yeni ve daha kısa olan vites bulunuyor. Gösterge panelinin üstünde bulunan analog saat de artık standart ekipman olarak yerini alıyor. Macan, Porsche Communication Management’ın (Porsche İletişim Yönetimi) 10.9 inçlik full HD dokunmatik ekranından veya ses komutlarıyla kontrol edilebilen birçok çevrimiçi işlevi standart donanım olarak sunmaya devam ediyor. Ayrıca yeni çok işlevli direksiyonla 911 modelinin GT Sport direksiyonuna yer veriliyor. 

3 FARKLı MOTOR SEÇENEĞİ BULUNUYOR

Yeni Macan, Macan, Macan S ve Macan GTS olmak üzere 3 farklı versiyon ile satışa sunuluyor. Macan’ın giriş modeli 195 kW’lık (265PS) güce sahip yeni geliştirilmiş, turbo beslemeli 4 silindirli motora sahip. Bu yeni motor, standart 0-100 km/sa hızlanmayı 6,2 saniyede gerçekleştiriyor ve 232 km/sa’lik maksimum hıza ulaşıyor. Macan S versiyonu ise 280 kW (380 PS) güç üreten 2.9 litrelik V6 çift turbo motora sahip. Otomobil sıfırdan 100 km/sa hıza 4,6 saniye çıkabiliyor. Azami hızı ise 259 km. Model ailesinin en performanslı versiyonu olan Macan GTS, 2.9 litrelik V6 çift turbo motora sahip ve 324 kW’lık (440 PS) güç üretiyor. Sport Chrono paketi ile 272 km/sa’lik azami hıza ulaşabilirken, 0-100 km/sa hıza ise 4,3 saniyede çıkıyor. 

7 İLERİ PDK ŞANZIMANLA SATIŞA SUNULUYOR

Tüm motorlar yedi vitesli Porsche çift kavramalı şanzımana (PDK) ve Porsche aktif dört tekerlekten çekiş sistemine (Porsche Traction Management – PTM) sahip. Otomobilin sürüş dinamikleri yine bir SUV’a oranla çok başarılı. Büyük kütleye ve ağırlığa rağmen virajlı yollarda dinamik bir binek otomobil kullanıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Hızlı virajlarda bunu sağlamak daha kolaydır ama özellikle arka arkaya gelen yavaş virajlarda bu çevikliğe bir SUV’la erişmiş olmak kesinlikle Porsche mühendislerinin başarısı. 

BAŞLANGIÇ FİYATI 2.685.310 TL

Makyajlanan Porsche Macan Türkiye’de de satışa sunuldu. Aslında ilk ithal edilmeye başladığında başlangıç fiyatı 1.673.000 TL gibi nispeten uygun bir rakamdı. Ancak ben bu yazıyı yazana kadar dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle başlangıç fiyatı 2.685.310 TL’ye kadar yükseldi. Dergi sizin elinize geçene kadar bu rakam artabileceğini belirtmek istiyorum. 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020