Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SEKTÖR

Lexus Satışlarını Artırdı

Lexus pandemi ve global tedarik ile ilgili sıkıntılara rağmen 2021 yılı boyunca Avrupa’da da satışlarını yüzde 2 oranında artırdı.

Lexus, istikrarlı yükselişine 2021 yılında da devam etti. Türkiye’de pazarın üzerinde büyüme göstererek satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 62 artıran Lexus, tüm zamanların en yüksek toplam satışına ulaştı. Hem perakende satışlar hem de filo satışlarında yüksek satış adetleri elde eden Lexus, Türkiye’deki büyümesine devam etti. Lexus pandemi ve global tedarik ile ilgili sıkıntılara rağmen 2021 yılı boyunca Avrupa’da da satışlarını yüzde 2 oranında artırdı. Böylece premium segmentte pazar payını yüzde 2’den yeniden 2020’deki yüzde 2.3’lük rekor seviyeye getirdi. En yüksek büyüme, LC Convertible’ın başarılı bir şekilde pazara sunulmasının rüzgarından faydalanarak satışları yüzde 53 artan LC coupe ile geldi. Lexus’un amiral gemisi sedan modeli LS ise yüzde 46 büyüme gerçekleştirerek dikkat çekti. Lexus’un ilk tam elektrikli modeli UX 300e’nin gelmesiyle birlikte UX ürün gamı da yüzde 25 ile etkileyici bir artış kaydetti. Bununla birlikte ES sedan modelinin satışları yüzde 19 arttı. Avrupa’da Lexus satışlarının yüzde 87’si ise SUV modellerden geldi. Buna göre 21 bin 144 adet UX, 19 bin 493 adet NX ve 18 bin 346 adet RX satışı gerçekleştirildi. Batı Avrupa’da Lexus’un hibritler dahil elektrik motorlu araç payı ise yüzde 96 seviyelerinde oldu. 2005’te ilk Lexus hibrit modeli RX 400h’yi pazara sunulmasının ardından Avrupa’da yarım milyondan fazla elektrik motorlu araç satışı gerçekleştirildi.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020