Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SÜRÜŞ İZLENİMİ

Dacia Jogger

Dacia’nın yeni Jogger modelini Fransa’nın güney sahillerinde kullanma fırsatı bulduk. Çok yönlü bir otomobil olan Jogger, 2022’nin 3. çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak.

Bir station wagonun uzunluğu, bir MPV’nin genişliği ve bir SUV aracın görünümü olmak üzere farklı tarzları tek bir modelde sunan Dacia’nın yeni aracı Jogger, karışık pizza gibi bir otomobil. Fransa’nın güney sahillerinde test ettiğimiz Jogger, ülkemize 2022’nin 3. çeyreğinde ithal edilmeye başlanacak. Dacia Jogger 6 vitesli manuel şanzımana sahip yeni TCe 110 bg benzinli motor dışında benzin ve LPG yakıtlı ECO-G 100 bg motor olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 2023 yılında ürün gamına bir de hibrit eklenecek. Renault Clio E-TECH’teki tam hibrit teknolojisiyle gelecek olan bu versiyon, piyasadaki hafif-hibrit seçeneklerden çok daha yüksek bir tutumluluk sunacak. Jogger, böylece Dacia’nın hibrit versiyon sunan ilk modeli olacak.

DACIA ÜRÜN GAMININ EN UZUN OTOMOBİLİ

Jogger’ın temelinde CMF-B platformunun C segmentine uygun olarak revize edilmiş bir versiyonu bulunuyor. Dacia Jogger; Dacia markasına özgü geniş ızgarası ve güçlü yan tasarımıyla özgün bir profil ortaya koyuyor. Jant tasarımı ve arka spoyler dinamik görünümüne katkı sağlıyor. Arkaya doğru daha da güçlenen omuz çizgisi ise sağlam ve dayanıklı bir duruş kazandırıyor. Dacia Jogger, tavan barları ve yerden yüksek yapısı (200 mm) ile güçlü bir duruş sergilerken, tüm yol koşullarına uyumlu bir macera aracı olarak konumlanıyor. 2,9 metre ile oldukça uzun dingil mesafesi, yüksek tavanlı yapı ve dikey arka tasarım (dikey konumlu stop lambaları, ekstra geniş arka panel, alçak eşik) son derece geniş bir bagaj ve iç mekan sağlıyor. Uzun arka kapı ve eğimli yan cam çizgisi (40 mm) arka koltukların daha kolay erişilebilir ve aynı zamanda ferah olmasını sağlıyor. 4,55 metre ile Jogger, Dacia ürün gamının en uzun aracı olarak öne çıkıyor. Bu cömert ama aynı zamanda kompakt boyutlar, çok yönlü günlük kullanım özellikleri arayan ailelere hitap ediyor. Ön ve arka aydınlatmalar Dacia’nın yeni Y şeklindeki ışık imzasını içeriyor. Ön gündüz sürüş farları ve kısa farlarda LED teknolojisi kullanılıyor. LED teknolojisi sadece daha az enerji kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda hem gündüz hem de gece sürüşlerinde daha iyi bir görüş ve görünürlük de sağlıyor.5 ve 7 koltuklu versiyonları bulunan Dacia Jogger; Comfort ve Prestige olmak üzere iki donanım seviyesine sahip. Opak beyaz, demir mavi, terracotta kahverengi, füme gri, siyah ve ay ışığı grisi olmak üzere altı gövde rengiyle sunuluyor. 

Jogger, ikinci koltuk sırasındaki katlanabilir masalar ve geniş bagaj hacmiyle de son derece kullanışlı bir otomobil. 7 kişilik kullanımda, üçüncü koltuk sırasının gerisinde 212 litrelik bir hacim sunan bagaj, üçüncü koltuk sırası katlandığında 699 lt, söküldüğünde ise 820 litrelik hacme ulaşıyor. Üçüncü koltuk sırası sökülmüş haldeyken ikinci sırası katlandığında ise 2085 litrelik bir hacim ve 2 metre uzunluğunda yüklerin taşınabileceği bir alan elde edilebiliyor. Bagaj bölmesi ayrıca eşyaları sabitleyen esnek kayışlar ve dört bağlantı halkasıyla kullanışlı bir yapıya sahip. Jogger ayrıca ikisi bagajda ve biri ön yolcu tarafında olmak üzere üç kanca ile donatılıyor ve otomobilde biri bagajda olmak üzere üç adede kadar 12V priz sunuluyor. Dacia Jogger yüksek konfor sunan bir otomobil. Koltuklar, hem sürücü hem de yolcular için uygun desteği sağlamak üzere şekillendirilmiş durumda. Sürücü, ideal sürüş pozisyonu için koltuk yüksekliğini (+/- 35 mm) ve direksiyonu (+/- 20 mm) ayarlayabiliyor. Direksiyon derinliği de (+/- 25 mm) ayarlanabiliyor. Ayrıca kol dayama da eşya saklama alanı içeriyor. İç mekandaki kalite algısı, Prestige ekipman seviyesinde standart olarak sunulan 8” dokunmatik ekran sayesinde çok daha güçlü. Otomatik klima tasarımı, tuş takımı modele şık bir görünüm kazandırıyor.Havalandırma ızgaraları da iç mekandaki kalite algısını bir adım ileri taşıyor. 

DONANIM BEKLEDİĞİMDEN ZENGİN

Dacia Jogger, akıllı telefon sabitleme bölümü, 3,5 inç TFT dijital ekran ve versiyona bağlı olarak elektronik cihazları şarj etmek üzere üç adede kadar 12V priz ile pratik ve kullanışlı çözümler sunuyor. Hız sabitleyici ve hız sınırlandırıcı için direksiyon kumandaları ve otomatik yanan farlar standart olarak sunuluyor. Dacia Jogger için, satışa sunulduğu pazara bağlı olarak bir dizi isteğe bağlı donanımla sunuluyor. Isıtmalı ön koltuklar, dijital ekranlı otomatik klima, bagaj kapağını uzaktan açan eller serbest Dacia kart bunlardan bazıları. Ayrıca elektrikli park freni, geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı ve ön/arka park sensörü de sunuluyor. Media Display, daha iyi görüş ve ergonomi için orta konsola hafifçe sürücüye dönük olacak şeklinde yerleştirilmiş 8 inçlik dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve 4 hoparlör içeriyor. Yeni “otomobil” sekmesi belirli ADAS ayarlarına erişim sağlıyor. Media Nav ise kablosuz Apple CarPlay bağlantısı ve navigasyon içeriyor. Ses sisteminde iki tweeter dahil altı hoparlör bulunuyor.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ ÜST SEVİYEDE

Dacia Jogger, dayanıklı ve sağlam yapısıyla gelişmiş bir darbe koruması sağlıyor. Gövde yapısı ve alt şasi olmak üzere güçlendirilmiş bir motor bölmesi ve yolcu bölmesi içeriyor. Bir ivme ölçer ile eşleştirilen kapılardaki basınç sensörleri, yandan gelebilecek çarpışmaları erkenden tespit edilmesini ve karın, göğüs ve baş bölgelerini koruyan perde ve yan hava yastıklarının hızla açılmasını sağlıyor. 30 ile 140 km/s arasında aktif olan sistem, sürücüyü yandan ve/veya arkadan gelen başka bir araçla olası bir çarpışmaya karşı uyarıyor. Dört ultrasonik sensör (ikisi arkada ve ikisi önde) kör noktalardaki araçları (motosikletler dahil) algılıyor. Kör noktada bir araç algılandığında ilgili yan aynada bir LED ışık yanıyor. Park yardım sistemi, önde dört ve arkada dört ultrasonik sensör ve bir geri görüş kamerasından oluşuyor ve manevra yapmayı çok kolaylaştırmak için sesli ve görsel yönlendirmeler sağlıyor. Bu özellik, sürücü yokuşta durduğunda ve yeniden hareket etmek için ayağını frenden gaza götürdüğünde iki saniye aracın geri kaymasını önlüyor. Ayrıca Dacia Jogger standart olarak hız sabitleyici ve sınırlandırıcı ve ESC dışında otomatik yanan farlar gibi donanımlara da sahip. 

BENZİNLİ MOTOR 110 BEYGİR

Dacia Jogger ilk etapta iki farklı motor seçeneğiyle yollarımıza çıkacak. Bu motorların her ikisi de manuel şanzımanla kombine edilmiş. Yeni 1.0 litrelik, üç silindirli turbo-benzinli TCe motor 110 bg güç ve 1.750 d/d’de 190 Nm tork (2.900 d/d’de 200 Nm maksimum tork) değeri ile şu an Jogger ürün gamının en güçlü motoru konumunda. Otomobilin 5 kişilik versiyonunu 0’dan 100 km/s hıza 10,5 saniyede ulaştıran bu ünite, değişken supap zamanlamasını, değişken hacimli yağ pompasını ve performansı artırmaya ve yakıt tüketimini azaltmaya yönelik birçok çözümü bünyesinde barındırıyor. 1.0 TCe motorun ortalama yakıt tüketimi ise 5,7 lt/100 km olarak veriliyor. Dacia Jogger, ilk sürüş anından itibaren dengesi ve yol tutuş özellikleriyle güven veriyor. Uzun dingil mesafesi kadar geniş ön ve arka iz açıklığı ile yola çok iyi oturuyor. Değişken destekli elektrikli hidrolik direksiyon sistemi sürüşü kolaylaştırıyor ve manevra eforunu %36 oranında azaltıyor. Dacia Jogger’ın güçlendirilmiş ön gövde yapısı motor titreşimini azaltmaya yardımcı oluyor. Bagaj kaplamalarının kalınlığı, bagaj kapısının ve kapıların üst kısmında bir rüzgarlık kapılarla gövde arasındaki boşluğu ortadan kaldırarak yol gürültüsünü azaltıyor. Ayrıca yol rüzgarının gürültüsünü azaltmak için gövde ile ayna muhafazası arasına ek conta uygulanarak aerodinamik rahatsızlık azaltılıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020