Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Audi e-Tron GT Dünya’da Yılın Performans Otomobili Seçildi

‘Otomotiv Dünyasının Oscarları‘ olarak bilinen World Car Awards – Dünya’da Yılın Otomobil Ödülleri’nde Audi e-tron GT “Dünya‘da Yılın Performans Otomobil“ ünvanını kazandı.

Her yıl birden fazla kıtada, birden fazla pazarda satışa sunulan yeni ya da tamamen yeniden tasarlanmış araçların, dünyanın çeşitli ülkelerinden 100’ü aşkın gazeteci tarafından test edilerek değerlendirildiği World Car Awards’ın 18’incisi sonuçlandı. Yılın Elektrikli Aracı, Otomobil Tasarımı kateforilerinde de aday gösterilen Audi e-tron GT quattro, değerlendirmeler neticesinde Dünya’da Yılın Performans Otomobili ünvanını kazandı. Dünya’da Yılın Performans Otomobili ödülünü daha önce de dört kez kazanma başarısını gösteren Audi, düzenlenmeye başladığı 2004 yılından bu yana toplam 11 kez ödüle layık görüldüğü bu organizasyonun tarihindeki en başarılı üretici konumunda yer alıyor. Audi e-tron GT quattro’nun bu başarısı, elektrikli mobilitenin sürdürülebilir olmanın yanısıra, dinamik ve etkileyici olabileceğinin de bir kanıtı. Audi e-tron GT quattro’ya Dünya’da Yılın Performans Otomobili ödülünü kazandıran performans, büyük ölçüde termal yönetim sistemine dayanıyor. Audi e-tron GT quattro‘da  dört termal devreden oluşan sistem, akünün ve tahrik sisteminin bileşenlerinin her birinin ideal sıcaklıkta kalmasını ve tekrarlanabilir bir performansa sahip olmasını sağlıyor.Akıllı termal yönetim sayesinde, e-tron GT quattro‘da e-tron rota planlayıcıyı kullanan herkes, araç seyir halindeyken bile dış sıcaklığa bağlı olarak pili şarj için ideal bir sıcaklık aralığında tutabilir ve bu 270 kW’a kadar hızlı şarj için uygun imkanı tanıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020