Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Passat’ın Yerine Geçecek Elektrikli ID.AERO Tanıtıldı

Volkswagen, ID ailesinin yeni üyesi ID. AERO konsept modelini tanıttı. Volkswagen, ACCELERATE stratejisinin bir parçası olarak Çin’de elektrikliye geçiş hamlesini hızlandırıyor. ID.3, ID.4 ve ID.6’dan sonra ID. AERO’nun seri üretim versiyonu, 2023’ün ikinci yarısında tamamen elektrikli dördüncü model olarak, Volkswagen’in Çin’deki ürün ailesine katılacak. Bölgesel stratejiye uygun olarak Volkswagen, Çin’de sürdürülebilir araçların lider tedarikçisi olmayı hedefliyor. 2030 yılına kadar, Çin’de satılan en az her iki araçtan birinin elektrikli olması öngörülüyor. ID. AERO’nun Avrupa versiyonunun 2023’te Emden fabrikasındaki montaj hattından çıkması bekleniyor. Emden fabrikası, markanın model yelpazesinin elektrikliye geçişi ve yeni araç filosunun CO2 emisyonlarının azaltılmasına önemli katkı sağlayacak.

SÜRTÜNME KATSAYISI 0.23 CD

ID. AERO’nun tasarımı, ID. ailesinin tasarım dilini ilk kez üst orta sınıf bir sedana aktarıyor. Rüzgar, aerodinamik olarak tasarlanan ön cephe ve tavan boyunca akıyor. Türbin tasarımına sahip çift renkli sportif 22 inçlik jantlar, neredeyse aynı hizada olacak şekilde çamurluklara entegre ediliyor. Klasik kapı kolları yerini hava direncini daha da azaltan aydınlatmalı dokunmatik yüzeylere bırakıyor. Otomobilin aerodinamik siluetinin temelini arkaya doğru eğimli tavan çizgisi oluşturuyor. Güçlü omuz çizgisi ve tavan çizgisi sedanın daha dinamik görünmesini sağlıyor. ID. AERO konsept otomobili, metalik buzul mavi renkle tanıtıldı. Bu renk, renk pigmentleri üzerine ışık düştüğünde altın bir ışıltı oluşturuyor. Tavan ise gövde ile kontrast oluşturacak şekilde siyah renkte tasarlanmış. Ön cephe ID. ailesine özgü petek doku ile dikkat çekiyor. Petek dokuya sahip tampon bölgesi, ID. AERO tasarımına uygun olarak yatay bir şekilde ikiye bölünmüş durumda. Aydınlatmalı Volkswagen logosunun solu ile sağı, yenilikçi IQ.LIGHT – LED matrix farlar, çamurluklar ve yan kısımlarda bulunan ışık şeritleri, ID. AERO’yu benzersiz kılıyor. Işık şeridi, arka kısımda da kesintilerle görsel olarak devam ediyor. Arka tasarım, koyu ışık şeridi ve seçkin petek dokulu LED arka stop lambalarına sahip.

620 KM MENZİL SUNUYOR

Konsept araç, neredeyse beş metre uzunluğa sahip. Zarif eğimli coupe tarzında tavan çizgisi, 0,23’lük mükemmel bir sürtünme katsayısı elde edilmesine yardımcı oluyor. Volkswagen’in modüler elektrikli platformu (MEB), uzun bir aks mesafesi ve dolayısıyla sıradışı geniş bir iç mekan sağlıyor. ID. AERO, 77 kWsa’lik güce sahip bir lityum iyon batarya ile donatılıyor. Verimli güç-aktarma sistemi ve gelişmiş aerodinamik özelliklerin etkileşimi sayesinde ID. AERO, 620 kilometreye (WLTP) kadar menzil sunuyor. ID. AERO, Volkswagen’in farklı tasarım ve büyüklükteki araçlara uyarlanabilen tamamen elektrikli MEB platformunun esnekliğini gösteriyor. MEB platformu, kompakt crossover’dan SUV’lara, minibüsten büyük hacimli sedana kadar farklı model tiplerinde kullanılabiliyor. MEB, ID. AERO ile ID. ailesinin orta sınıf sedan segmentine girişini müjdeliyor. 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020