Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

İtalya’da İkincilik Son Virajda Kaçtı

Vedat Ali Dalokay ve Demir Eröge’nin start aldığı Coppa Italia Turismo Varano yarışları kıran kırana geçti, yaşanan temaslar pilotlarımızın ikinciliğine ve üçüncülüğüne mal oldu.

Ülkemizi Coppa Italia Turismo’da temsil eden ve Roma Vallelunga’da pilot Vedat Ali Dalokay’ın kazandığı zaferle adından söz ettiren Bitci Racing, geçtiğimiz hafta sonu İtalya’nın Varano pistinde idi. Bu önemli piste ilo olarak Cuma günü yapılan test seanslarında çıkan takımın pilotları tur zamanlarını geliştirdi. Sıkı rekabetle geçen ilk yarış boyunca Bitci Racing’e ait Audi RS3’lerin direksiyonunda büyük mücadele veren pilotlardan Vedat Ali Dalokay grubunda dördüncü, Demir Eröge ise beşinci olarak finiş gördü ve şampiyonada önemli puanlar kazandı. Pazar günü yapılan ikinci yarışta grubunda üçüncülüğe kadar yükselen Eröge, aldığı temas sonucu yoldan çıkarak yarışı bırakmak zorunda kaldı. Kıran kırana rekabetin yaşandığı ön grupta grubunda ve genel klasmanda ikinciliğe yükselen Dalokay ise arkasındaki rakibi Paolo Rocca’nın yarışın son virajında yaptığı centilmenlik dışı temas ile yarış dışı kaldı. Rocca’nın Komiserler Kurulu tarafından cezalandırılmasına rağmen yaşanan olay Dalokay’a ve takıma önemli puanlara ve podyum derecesine maloldu.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020