Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Bitci Racing İtalya’dan çifte podyumla döndü

Sezonu Coppa Italia Turismo ilk ayak yarışları ile Vallelunga’da açan Bitci Racing Team AMS, Audi TCR otomobillerin direksiyonundaki 3 pilotuyla başarılı bir hafta sonuna imza attı.

Cuma günü yapılan test seanslarında geçen sezon yaptığı test yarışında bu piste çıkmış olan çifte Türkiye Şampiyonu Turgut Konukoğlu ve Vallelunga’da ilk kez yarışan takım arkadaşları Zekai Özen ve Ramazan Kaya, tur sürelerini geliştirdi. Cumartesi günü gerçekleşen sıralama seanslarında Konukoğlu otomobilin yeni versiyonu ile yarışan rakiplerinin saliselerle arkasından, en iyi ilk jenerasyon TCR otomobil olarak 5. sırada start almaya hak kazandı. Zekai Özen grubunda ikinci, gridde onuncu, Ramazan Kaya grubunda onbirinci, gridde onyedinci sırada yer aldı. Sezonu açan yarışlar Pazar günü, değişken hava koşulları altında koşuldu. Turgut Konukoğlu her iki yarışta da iyi start alarak pozisyonunu korudu ve aldığı temaslara rağmen elde ettiği iki beşincilik ile önemli puanlar kazandı. Ramazan Kaya grubunda ilk yarışta dokuzuncu, ikinci yarışta sekizinci olarak finiş gördü. 4 Türkiye Karting Şampiyonluğu sahibi 17 yaşındaki genç yetenek Zekai Özen grubunda kazandığı üçüncülüklerle otomobille katıldığı ilk yurtdışı şampiyonada iki kez podyuma çıkarak takımının kendisine gösterdiği güveni haklı çıkardı. Yarış sonrasında Takım Direktörü İbrahim Okyay şu açıklamaları yaptı: ‘Tüm takım oldukça başarılı bir hafta sonu geçirdik. 3 otomobilimizin de her 2 yarışta finiş görmesi ve puan alması bizim için önemliydi. Turgut tecrübesini konuşturdu ve eski spec otomobille daha güçlü rakiplerine karşı kıran kırana bir mücadele sonunda şampiyonada genel klasman beşinciliğine yerleşmiş oldu. İlk yurt dışı yarış tecrübesini yaşayan Ramazan ise hafta sonu boyunca kazalar, mekanik sorunlar ve cezalar gibi tüm talihsizlikleri yaşasa da iki yarışta da finişe gelerek önemli bir tecrübe kazandı. Ülkemizin genç yeteneği ve şampiyonanın da en genç sporcusu Zekai ise tüm izleyenleri etkilemeyi başardı. Yarış boyunca grubunun en hızlısı olduğunu gösteren Zekai iki yarışta da finişe 3. gelerek bu sezon ne kadar iddialı olabileceğini kanıtlamış oldu. Tüm Bitci Racing-Team AMS ekibini başarılı hafta sonu için kutluyorum. Şampiyonanın ikinci ayak yarışları 27-28 Mayıs tarihlerinde İtalya’nın Varano Pistine gerçekleşecek.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020