Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

İspanya Grand Prix’ini Verstappen kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sekizin yarışı olan İspanya Grand Prix’ini kazanan Red Bull Racing Honda RBPT takımının şampiyon pilotu Max Verstappen oldu.

2023 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sekizinci yarışı İspanya Grand Prix’i tamamlandı. Sıralama turlarından hızı ile pole pozisyonundan yarışa başlayan Red Bull Racing Honda RBPT takımının şampiyon pilotu Hollandalı Max Verstappen, heyecanlı geçen yarışta başarılı bir performans sergileyerek zirvedeki yerini korumayı sürdürdü. Yarışa on birinci sıradan başlayan takımın diğer pilotu olan deneyim isim Sergio Perez de başarılı bir sürüş performansı göstererek yarışı dördüncü sırada tamamladı. Yarıştaki her tur liderliğini koruyan Verstappen aynı zamanda en hızlı tur puanını da aldı. İspanya Grand Prix’i ülkenin Montmelo kentindeki 4 bin 657 kilometrelik Barcelona-Catalunya Pisti’nde 66 tur üzerinden gerçekleştirildi. Şampiyondaki beşinci zaferine ulaşan Max Verstappen topladığı puanlar ile pilotlar sıralamasındaki farkı açmaya devam ediyor. Aynı zamanda Red Bull Racing Honda RBPT takımı da en yakın rakibi ile puan farkını 135’e çıkararak liderliğini koruyor. 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020