Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SEKTÖR

Stellantis STLA Medium Platformu Açıkladı

STLA Medium, Temmuz 2021’deki EV Günü sunumundan, iki yıldan kısa bir süre sonra pazara sunulacak olan dört küresel BEV platformundan ilkini temsil ediyor.

Stellantis, 700 kilometre ile sınıfının en iyi menzili, enerji verimliliği, entegre güç ve şarj gücü gibi ileri teknolojilere sahip küresel bir BEV platformu olan STLA Medium’u tanıttı. STLA Medium Platformu, pazarın merkezindeki farklı araçlara ve güç-aktarma konfigürasyonlarında kullanılmak üzere esnek olacak şekilde tasarlandı ve uzun bir menzil sunuyor. STLA’nın kullanılacağı C ve D segmentleri, 2022 yılında 35 milyon adet satışa ulaştı. Bu da aynı yıl, tüm dünyada satılan 78,5 milyon aracın neredeyse yarısı anlamına geliyor. Stellantis markaları, farklı platformlar ve segmentlerde 26 araç modeli sunuyor. Stellantis, Avrupa’dan başlamak üzere dünya genelindeki farklı fabrikalarda STLA Medium platformunda yılda 2 milyona kadar araç üretmeyi hedefliyor. STLA Medium, 2021 EV Günü’nde aktarılan, şirketin gelecekteki ürünlerinin temelini oluşturan ve Stellantis Dare Forward 2030 stratejik planının hedeflerine ulaşmada önemli bir rol üstlenen dört küresel BEV platformundan ilkini temsil ediyor. Plan, 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamı binek otomobil batarya elektrikli araç (BEV) satış karmasına ve Amerika Birleşik Devletleri’nde, yarısı binek otomobil ve yarısı hafif ticari BEV satış karmasına ulaşmayı hedefliyor. Dare Forward 2030, 2021 ölçümlerine kıyasla 2030 yılına kadar CO2’yi yarıya indirmeyi ve kalan emisyonların tek haneli yüzde telafisi ile 2038 yılına kadar net 0 karbona ulaşmayı hedefliyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020