Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER

Türkiye En Çok Elektrikli Citroen Satılan 3. Ülke Oldu

Geçtiğimiz yılı, 2 bin adede yakın elektrikli modelin satışıyla tamamlayan Citroën Türkiye, Citroën dünyası içerisinde Fransa ve Almanya’nın ardından en fazla elektrikli modelin satıldığı 3’üncü ülke oldu.

Türkiye pazarının hızlı büyüyen markalarından Citroën, 2024 yılı için hedef büyüttü. Geçtiğimiz yıl satışlarını 2 kattan fazla artıran Citroën Türkiye, 2023 yılında elektrikli modelleri ë-C4 ve ë-C4 X ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Geçtiğimiz yılı, 2 bin adede yakın elektrikli modelin satışıyla tamamlayan Citroën Türkiye, Citroën dünyası içerisinde Fransa ve Almanya’nın ardından en fazla elektrikli modelin satıldığı 3’üncü ülke oldu. 2023 yılında toplam C4 satışlarının yüzde 15’inin ë-C4 olduğunu söyleyen Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “toplam C4 X satışlarımızın da yüzde 10’u ë-C4 X oldu. Kısa sürede elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar bizi Citroën dünyasında Avrupa’da bir başka 3’üncülüğe taşıdı. Geçtiğimiz yıl ë-C4 X’i ise Avrupa’da en fazla Türkiye olarak biz sattık ve Avrupa’da lider konuma yükseldik. 2024 için hedef büyüttük. Yıl içinde satışa sunacağımız yeni ë-C3 ile elektrikli ürün gamımızı genişletmiş olacağız. Mevcut araçlarımıza yeni ë-C3’ün eklenmesiyle, 2024 yılında elektrikli araçların binek modellerimizdeki satış payının yüzde 25’e ulaşmasını hedefliyoruz. Yeni ë-C3 de, C3 satışlarının yüzde 50’sini oluşturacak. Ayrıca hali hazırda 2024 yılında satışa sunduğumuz C5 Aircross’un hibrit modeliyle birlikte de marka olarak elektrikli araç atağımızı destekliyoruz” dedi.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020