Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

CUPRA Makyajlanmış Leon ve Formentor’u Tanıttı

Cupra, yeni Formentor ve yeni Leon’u tanıttı. Her iki model de markanın yeni tasarım dilini gösteriyor.

Yeni CUPRA Formentor’un, Crossover SUV’un halihazırda elde ettiği kayda değer başarıyı daha da ileriye taşıması bekleniyor. Şirketin en çok satan modeli olan CUPRA Formentor, markanın ikonu haline geldi. Otomobil, rekabetin yoğun olduğu A-CUV pazarında geçen yıl dünya çapında 120.100 teslimatla satış listelerinin başında yer aldı (2022’ye kıyasla +%23,0).  Bu rakam, marka için özel olarak tasarlanan ve geliştirilen ilk otomobille sağlam sonuçlar alındığını gösteriyor. CUPRA, 2024 yılının ilk çeyreğinde, 2023 yılının ilk çeyreğine kıyasla %21,4’lük artışla 56.600 otomobil teslim ederken, 23.800 teslimatla Mart ayı, marka için tüm zamanların rekor ayı oldu. CUPRA CEO’su Wayne Griffiths, “CUPRA Formentor ve Leon, markanın dünya çapındaki etki alanını genişletirken elde ettiği başarıda itici güç oldu. Benimsenen yaklaşım, markanın 2018 yılındaki lansmanından bu yana teslim edilen, yaklaşık 600.000 otomobille son derece başarılı olduğunu kanıtladı” dedi. Griffiths, sözlerini “Yeni CUPRA Formentor ve Leon tasarım tutkusunun ürünleri; güçlü duygular uyandırmak için tasarlanan ve ailemizle aramızdaki olağanüstü bağı güçlendiren iki model. Bu iki model, CUPRA’ya inanan bir avuç insanın bu marka için hayal ettiklerini temsil ediyor” diye sürdürdü.

MARKANIN YENİ YÜZÜ DE TANITILMIŞ OLDU

Yeni dış tasarımda ön kaputtaki CUPRA logosunun yanı sıra üçgen matris LED ışıklarıyla cüretkar görünümü tanımlayan sivri bitişli ızgaranın iddialı orta noktası ve büyük, cesur alt kısım ön plana çıkıyor. Aynı üçgen aydınlatma tasarımı, arkada yer alan aydınlatmalı merkezi CUPRA logosu için bir çerçeve noktası işlevi görüyor. Century Bronze ve Enceladus Grey gibi yeni mat renkler, her iki otomobile de daha fazla karakter katıyor. Dış tasarımın verdiği katıksız his, sportiflik ve sürdürülebilirliğin bir dizi dijital teknoloji ve malzeme seçimiyle harmanlandığı iç mekanla içeriye yansıtılıyor. İç mekan, orta konsol gibi yeni tasarlanan unsurlarla yüksek kalite hissini bir üst seviyeye taşıyor.  Ayrıca, yeni malzemelerle geliştirilen iç mekanda %73 geri dönüştürülmüş mikrofiber veya çevreye duyarlı deri kaplı Bucket koltuklar gibi daha sürdürülebilir bir yaklaşım benimseniyor. Sürücünün odak noktası söz konusu olduğunda ise dijitalleşme önplana çıkıyor. Direksiyon simidinin arkasında yer alan dijital kokpitin yanı sıra şimdi retro aydınlatmalı bir kaydırıcısı da bulunan 12,9 inçlik daha büyük bilgi-eğlence sisteminde yeni ve geliştirilmiş bir HMI (insan-makine arayüzü) uygulanıyor. Her iki otomobilde de Sennheiser Mobility’nin ses uzmanlarıyla iş birliği içinde geliştirilen yeni bir yüksek kaliteli, 12 hoparlörlü ses sistemi bulunuyor. Sistem, dünyanın dört bir yanındaki müzik profesyonelleri ve sanatçıların bir numaralı tercihi olan Sennheiser’ın alametifarikası kaliteli sesi sağlıyor.

2.0 LT MAKİNE ARTIK 333 PS!

Güç aktarma organları seçkisi dört farklı teknolojiyi içeriyor: TSI (benzinli), mild hibrit (eTSI), TDI (dizel) ve eHybrid (plug-in hibrit). Yeni nesil plug-in hibrit 272PS (200kW) güç üretirken 100 km’den fazla tamamen elektrikli menzil sunuyor ve artık hızlı şarjla da uyumlu (50kW’a kadar DC şarj) olma niteliği taşıyor. CUPRA Formentor ve CUPRA Leon Sportstourer için özel olarak sunulan yeni benzinli motor seçeneği (TSI), tork dağıtıcı teknolojisi ve Akebono frenleri ile 333PS (245kW) güç üretiyor. Yeni CUPRA Formentor ve CUPRA Leon’un dünya prömiyeri, CUPRA’nın tasarım odaklı marka kimliğini ön plana çıkardı. Marka, lansmanda ayrıca yeni ve bağımsız bir tasarım merkezi olan CUPRA Design’ın kurulduğunu duyurdu. CUPRA Design, markanın ürünlerinden sorumlu olmanın yanı sıra kendini markanın felsefesine yakın hisseden ve CUPRA’nın tarzını kendi markalarıyla harmanlamak isteyen şirketlerle de çalışacak. CUPRA Design’ın amacı, ürünü veya projesi ne olursa olsun cesur, alışılmadık tasarımlar isteyenlerin ilk adresi olmak. Yeni CUPRA Formentor ve CUPRA Leon’u ateşleyen aynı tasarım tutkusuyla marka, iş birliği yaptığı ortaklarıyla birlikte başka yenilikler de piyasaya sürüyor. Barselona merkezli sürdürülebilir mücevher markası MAM, bir yüzüğün yanı sıra “Aileye Hoş geldiniz” temalı standart ve sınırlı sayıda bilezik içeren bir koleksiyonla CUPRA’yla güçlerini birleştiriyor. Koleksiyonda yer alan ürünler, katıksız orijinallik hissi vermek için CUPRA’nın araç tasarımlarında kullandığı rutenyum ve bakır malzemelerinden üretiliyor. Bunun yanı sıra CUPRA, markanın ikonik lambasının renkli bir yeniden yorumu olan büyüleyici Dipping Light için Barselona merkezli aydınlatma tasarım stüdyosu Marset ile ikinci defa iş birliği yaptı. Etkinlikte CUPRA’nın rafine ve sofistike, aynı zamanda duygusal ve alışılmadık olmaya odaklanan estetik değerlerini paylaşan bu eşsiz ve özel parça sergilendi.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020