Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

TEKNOLOJİ

VSR700 prototipi İlk otonom serbest uçuşunu gerçekleştirdi

Airbus Helicopters’ın VSR700 insansız hava sistemi (UAS) prototipi ilk uçuşunu gerçekleştirdi. VSR700, Fransa’nın güneyindeki Aix-en-Provence yakınlarında bulunan drone test merkezinde on dakikalık uçuşunu başarıyla tamamladı.Bu uçuş, Kasım 2019’da prototipin yasal düzenlemelere uyacak şekilde gerçekleştirdiği ilk uçuşun ardından programda önemli bir adım oldu. Airbus Helicopters, bu uçuşu gerçekleştirmek için ilgili otoriteler tarafından uçuşa elverişlilik onayının sağlandığı sanal bir çevre kullandı ve uçuş testi programı artık uçuş süresini aşamalı olarak geliştirmeye hazır hale geldi.

Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even, “VSR700 ile gerçekleştirilen serbest uçuş, Fransız Donanması’nın gelecekteki insansız uçakları için risk azaltma çalışmalarının bir parçası olarak 2021’in sonunda yapılacak deneme seferlerine giden önemli bir adımdır. Fransız PlanAero sayesinde program, bir denizcilik ortamında başarılı UAS operasyonları için teknik ve operasyonel yönlerini geliştirmek ve olgunlaştırmak için iki göstericiden ve isteğe bağlı pilotlu bir araçtan tam olarak faydalanabilecek” dedi.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020