Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

VW ID.4 2020 Sonunda Satışa Çıkıyor

Toplam 27 bin adetle sınırlı sayıda üretilecek olan ID.4’ün 2020 yılının sonunda Avrupa pazarında satışa sunulması planlanıyor.

Volkswagen’in elektrikli araç atılımı ID.3’ün ardından ID.4 ile devam ediyor. ID.4, MEB (modüler elektrik platformu) teknolojisine dayalı olarak üretilecek ikinci model ve markanın ilk tamamen elektrikli SUV’u. Fiyat, performans ve sürdürülebilirliği bir arada sunan ID.4, Çin, ABD ve Avrupa’da üretilip satılacak ve grubun elektrikli araç atılımında stratejik bir kilometre taşı olacak. Volkswagen, 2029 yılına kadar 75 civarında tamamen elektrikli model piyasaya sürmeyi ve bu dönemde yaklaşık 26 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor. Toplam 27 bin adetle sınırlı sayıda üretilecek olan ID.4 1ST versiyonları ID.4 1ST ve ID.4 1ST Max’in 2020 yılının sonunda Avrupa pazarında satışa sunulması planlanıyor. ID.4, Türkiye’de satışa sunulacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli olacak.

TASARIMI GAYET ŞIK

4.58 metre uzunluğundaki ID.4’ün gayet yakışıklı olduğunu düşünüyorum. Tasarımı net, kesintisiz ve güçlü çizgiler taşıyor. Kaslı bir SUV yapısıyla, gelişmiş aerodinamiği birleştiriyor. Araçta radyatör ızgarası bulunmuyor, çünkü bilindiği. gibi elektrikli motorlu araçlarda buna ihtiyaç duyulmuyor. Karakteristik farlar ve farların arasındaki özel ışık imzası, ön tasarımına son derece modern bir hava katıyor. Aracın gövdesi atletik ve kusursuz görünürken, büyük jantlar ID.4’ün güçlü, sportif doğasına dair bir ipucu veriyor. Güçlü omuz çizgisi, araç gövdesine daha fazla ivme kazandırıyor. Dinamik tavan çizgisi ise tüm araç boyunca uzanarak arka tasarıma keskin hatlı bir görünüm kazandırıyor. Tasarım unsurlarındaki sofistike çözümler ağırlığı azaltmaya yardımcı oluyor. Sınırlı sayıda üretilen ve 2020 sona ermeden Avrupa pazarına sunulacak olan elektrikli SUV’un ID.4 1ST ve ID.4 1ST Max versiyonları, dört farklı renk seçeneği ile sunuluyor. “Exterior Style” (Dış Tasarım) paketi ayrıca siyah tavan ve siyah yan ayna yuvaları, gümüş renkli C sütunları ve tavan rayları gibi bir dizi ek özellik sunuyor.

İÇ MEKAN OLDUKÇA GENİŞ

2.77 metrelik uzun aks mesafesi aracın iç alanının, bir üst segment SUV modeli kadar geniş ve ferah olmasını sağlıyor. Panoramik cam tavan neredeyse tüm tavan boyunca uzanarak aracı ışıkla dolduruyor. Esnek konfigürasyon seçeneklerine sahip olan ve gösterge paneline bağlı olmayan orta konsol, düzenli bir araç iç mekânı sunuyor. Yandan çarpışma durumu için ön koltuklar arasında yer alan orta hava yastığı, halihazırda yüksek seviyede olan pasif güvenliği daha da üst seviyeye çıkarıyor. 543 litrelik geniş bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 1.575 litreye kadar çıkıyor. Volkswagen’in ilk tamamen elektrikli SUV’u öncü bir işletim sistemiyle donatılmış. Tuşlar ve anahtarlar olmadan çalışan gösterge paneli, net ve modern bir görünüm yansıtıyor. Kullanıcılar, çok fonksiyonlu direksiyon üzerinden kontrol edilebilen kompakt bir ekranda önemli tüm bilgileri görebiliyor. Gösterge panelinin ortasında navigasyon sistemi, telefon fonksiyonları, medya ve sürüş asistan sistemleri ve diğer ayarlar için dokunmatik bir ekran yer alıyor. ID.4, akıllı ID. Light konsepti sayesinde yolcularla görsel olarak iletişim kuruyor. Kokpit boyunca uzanan LED şerit, mevcut fonksiyona göre renk değiştirerek sürücüye yardımcı oluyor. Sürücü koltuğuna oturduğunda, ID. Light sürücüye aracın sürüş sisteminin aktif olduğunu ve otomobilin kilitli olup olmadığını görsel olarak işaret ediyor, sürüş destek ve navigasyon sistemlerinden gelen bilgileri hatırlatıyor, frenleme uyarılarını ve gelen çağrıları görsel olarak bildiriyor.

MENZİL 520 KM

ID.4’ün arka aksının hemen önünde, tekerleklere 1 vitesli şanzıman aracılığıyla güç sağlayan bir elektrik motoru bulunuyor. Motorun kendisi kompakt, hafif bir tasarıma sahip, son derece verimli, sürekli tahrikli bir senkron motoru. Sınırlı sayıda üretilen her iki modelde de 204 HP gücündeki motor çalıştırıldığında 310 Nm torka hemen ulaşıyor. Araç 0’dan 100 km/s hıza 8,5 saniyede çıkarken, maksimum hızı ise 160 km/s. İki ID.4 1ST versiyonunda da, 77kWh net güç içeriğine sahip bir batarya ve 520 km’ye kadar menzil sunuluyor. ID.4; sürüşü kolay, çok yönlü, atletik bir araç. Yolcu bölmesinin altındaki aksların arasına yerleştirilen lityum iyon bataryası, ağırlık merkezini aşağı indiriyor ve aks yüklerinin eşit dağılmasını sağlıyor. Her iki özellik de konforlu ve çevik sürüş özelliklerine katkı sağlıyor. 77 kWh net güç içeriğine sahip batarya, Ionity gibi D.C.(Direkt akımlı) hızlı sarj istasyonunda 320 km menzillik bir sonraki yolculuk için yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir zamanda şarj edilebiliyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020