Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yeni Lotus Spor Otomobil Serisi Onaylandı

Bu yıl Lotus Type 131’in prototip üretimine başlayacak yeni bir spor otomobil serisi doğrulandı. Ayrıca Evora, Exige ve Elise modellerinin 2021’de sonlandırılması planlanıyor.

Lotus Cars’ın Norfolk, Hethel’deki üretim tesisinde bu yıl Lotus Type 131’in prototip üretimine başlayacak yeni bir spor otomobil serisi doğrulandı. Yeni üretim yatırımı, Lotus’un Vision80 stratejisinin bir parçası olup, iki Lotus alt montaj tesisinin daha yüksek hacimleri desteklemek için Norwich şehrinde tek bir verimli merkezi operasyona taşınmasını da içeriyor. Hethel’in tesislerine yapılan 100 milyon £+ yatırıma eşlik etmek için Lotus, yaklaşık 250 yeni çalışan işe alacak. Bu, hissedarlar Geely ve Etika’nın şirketin mülkiyetini aldığı Eylül 2017’den bu yana Lotus’a katılan 670 çalışana ek olacak. Hem Lotus Cars hem de dünyaca ünlü mühendislik danışmanlığı Lotus Engineering için mühendislik ve üretim rolleri yeni işe alımlara ihtiyaç duyacak. Bu yıl sonunda Warwick’te Gelişmiş Teknoloji Merkezi’ni açan Lotus Engineering, yakında çıkacak performans arabaları ailesini tanıtmak için, 2021’de son üretim yılına giren Elise, Exige ve Evora’nın ardından gelecek yeni nesil ürünlere dair ipuçları veren bir görüntü yayınladı. Lotus Cars CEO’su Phil Popham şunları söyledi: “Bu yıl, yeni tesislerin kullanıma sunulması, üretime giren yeni bir spor otomobil ve yalnızca yeni bir otomobil tasarımının ve fabrikanın sunabileceği yeni verimlilik ve kalite düzeyleri ile Lotus için çok önemli olacak. Devam eden küresel zorluklara rağmen Lotus, 2020 yılından itibaren güçlü ve Vision80 iş planımızı gerçekleştirme yolunda hızla ortaya çıktı. Vision80 stratejimizin de gösterdiği gibi, Lotus tamamen ileriye bakmakla ilgili ve geleceğimiz sürekli yeniliklerle dolu. Ancak 2021’de, otomotiv endüstrisinde gerçekten devrim yaratan bir spor otomobil olan Elise’den başlayarak, yalnızca kendi ömrü boyunca bir efsane olduğu için değil, aynı zamanda onun için de mevcut serimizin mirasını yansıtacağız.”

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020