Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Peugeot Sport 40 Yaşında

PEUGEOT Sport, bu ay 40. yıldönümünü kutluyor. Fransız marka, geride kalan 40 yılda ikonik otomobiller ve olağanüstü pilotlarla hem pistlerde hem de ralli parkurlarında başarısını zaferlerle taçlandırdı.

PEUGEOT Sport, Ekim ayında 40. yıldönümü kutluyor. Ekim 1981’de kurulan ve orijinal adı PEUGEOT Talbot Sport olan PEUGEOT Sport, 40 yıldır dünyada motor sporlarının en iddialı şampiyonalarında mücadele ediyor. Dünya motor sporları tarihine adını yazdıran PEUGEOT Sport, geride kalan 40 yıla sayısız pist ve ralli zaferi sığdırdı. Dünyanın ilk süreli yarışı olan 1895 Paris-Bordeaux-Paris yol yarışındaki zaferinden bu yana marka, teknolojisini ileriye taşımak için motor sporlarını kullandı. Öyle ki, 5 kez Dünya Ralli Şampiyonluğu (WRC), 3 kez Le Mans 24 Saat zaferi, 7 kez Dakar Rallisi, 1 kez Dünya Rallikros Şampiyonluğu olmak üzere sayısız zafere imza attı. Sürücü koltuğunda Sébastien Loeb, Ari Vatanen ve Marcus Grönholm gibi efsanevi isimleri bulundurdu.

PEUGEOT 5 KEZ WRC ŞAMPİYONU OLDU

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan PEUGEOT CEO’su Linda Jackson, “Motor sporları, otomobil endüstrisine araştırma ve ilerlemenin hızlandırılması için olağanüstü bir teknoloji laboratuvarı sağlıyor” vurgusunu yaptı ve şöyle konuştu: “Motor sporları aynı zamanda modellerimizi pazara sunma ve geleceğin ulaşım planlarını yapma açısından da markamız için önemli bir rol oynuyor. PEUGEOT Sport’un motor sporlarındaki 40 yılı sadece uzun bir zaferler listesi elde etmekle kalmadı, aynı zamanda gerçek bir gurur kaynağı oldu. Motor sporları bize yol gösteren ve hem bugün hem de gelecekte daha fazla kazanım için bir sıçrama tahtası görevi gören bir miras.” 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020