Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SEKTÖR

Elektrikli Otomobile Geçişte 2023 Yılı Dönüm Noktası Olacak

Ülkemizde, 250 şarj noktasıyla en geniş yayılıma sahip olan şarj operatörü şirketlerinden Sharz.net, elektrikli araç dünyasına dair öngörülerini paylaştı.

Elektrikli otomobile geçiş  sürecinde Türkiye’nin son 10 yılda gelişim gösterdiği belirtilirken, mevcutta 6000 elektrikli aracın trafiğe kayıtlı olduğu ifade edildi. Sharz.net Genel Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül, elektrikli araç sayısının kısa bir süre içerisinde hızlı bir şekilde artacağını vurgulayarak “Elektrikli araç sayımızın ülke genelinde 2023 yılı sonuna kadar 3 katına ulaşma potansiyeli olduğunu öngörüyoruz. Diğer yandan 2023 yılı itibariyle bütün otomobil üreticileri, dizel motorlu seri üretim bantlarını kısıtlayarak elektrikli otomobil seri üretim bantlarını genişletecek. Dönüm noktası olan bu yıl itibariyle her sene, bir önceki seneye göre 2-3 kat daha fazla elektrikli otomobil satılacak.” dedi.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020