Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Volvo ve Northvolt, Göteborg’da Ar-Ge merkezi açıyor

Volvo Cars ve Northvolt, batarya geliştirmek ve üretmek için 30 milyar Kron yatırımın parçası olarak Göteborg’da ortak bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi açacak.

2022 yılında faaliyete geçecek olan Ar-Ge merkezi, Göteborg’da istihdam yaratacak ve Volvo Cars’ı batarya hücresi geliştirmeyi ve üretmeyi uçtan uca mühendislik yeteneklerinin bir parçası haline getiren birkaç otomotiv markasından biri haline getirecek. Her iki şirket tarafından bu yılın başlarında duyurulan ortaklığın ardından, Volvo Cars ve Northvolt, yeni nesil tamamen elektrikli Volvo otomobilleri için bataryaların geliştirilmesi ve sürdürülebilir üretim için bir ortak girişim oluşturmak üzere bağlayıcı bir anlaşma imzaladı. Göteborg’daki yeni araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezinin ardından Avrupa’da yeni bir üretim tesisi kurulacak. Söz konusu tesis, yeni nesil tamamen elektrikli Volvo ve Polestar otomobillerinde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş yeni nesil ileri teknoloji batarya hücreleri üretecek. Tesisin kesin konumunun 2022’nin başlarında teyit edilmesi bekleniyor. Ar-Ge merkezi, Volvo Cars’ın kendi Ar-Ge operasyonlarına ve Northvolt’un İsveç’in Västerås kentindeki mevcut inovasyon kampüsü Northvolt Labs’e yakın olacak ve batarya teknolojileri geliştirirken sinerji ve verimlilik sağlayacak.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020