Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Dakar’da Kamyon Kategorisinde İlk 3 sıra Goodyear takımlarının oldu

Dakar Rallisi’nde Goodyear kullanan 8 takımın tamamı ilk 10 sırada kendine yer buldu. KAMAZ-master takımı efsanevi yarışta birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı.

Arabistan Çölü’nün en zorlu zemin koşullarında iki hafta boyunca yaklaşık 8000 km’lik mücadeleye sahne olan Dakar Rallisi’nde KAMAZ-master takımı ikinci kez podyuma çıktı. Yarışı domine eden KAMAZ-master takımı, beş kez kazanan Eduard Nikolaev ile hüküm süren Dakar şampiyonu Dmitry Sotnikov arasındaki yoğun bir mücadeleyle ilk dört sırayı aldı. Co-pilot Ruslan Akhamadeev ve tekniker Ilgiz Akhmetzianov tarafından desteklenen 500 Sotnikov ralli ekibi son günde 505 kamyon yarışında 9′ 58′ farkla Nikolaev ile (Evegenii Iakovlev ve Vladimir Rybakov) ikinci kez kazandı. Yarışı ilk iki sırada bitiren pilotlar, yarışa yeni KAMAZ-master K5 435091s kamyonlarla katılırken, Anton Shibalov da kendini kanıtlamış KAMAZ-43509 modeliyle üçüncü sırada yer buldu. KAMAZ-master Takımının Başkanı Vladimir Chagin: “Dakar’a, kendini kanıtlamış 43509 ve yenilikçi modelimiz yeni K5 435091s olmak üzere iki farklı kamyonla geldik. Bu araçların ortak noktası, böylesine zorlu bir yarışta Goodyear lastikleri kullanmalarıydı. Bu yoğun mücadelede yüksek çekiş gücü ve dayanıklılık sunan lastiklere ihtiyaç duyuyoruz. Bize en fazla hızı ve en az kullanım dışı kalma süresini sağlayan Goodyear OFFROAD lastikleri, başarımıza önemli katkı sağladı” dedi.Goodyear Ticari İş Birimi Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski ise: “Bu, KAMAZ-master takımının 19. Dakar zaferiydi. Bu olağanüstü başarıyı elde eden takımın güvenilir bir ortağı olmak Goodyear için gurur verici. Gizli taşlarla kaplı kum yollardan oluşan son derece zorlu yeni parkurlarda lastiklerin genel performansını bir kez daha test etme fırsatı yakaladık.” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020