Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER

Hyundai Amerika’da Batarya Fabrikası Kuruyor

Hyundai, 5.5 milyar dolarlık bir yatırımla Amerika’da yeni bir tesis açıyor. Fabrika, 2025 yılında hizmet vermeye başlayacak ve yıllık üretim kapasitesi 300.000 adet olacak.

Hyundai Motor Grubu, mobilite alanındaki çalışmalarına ve yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Sürekli olarak yeni bir teknoloji ve gelecek planları paylaşan Hyundai, şimdi de 5,5 milyar dolarlık yeni bir tesis yatırımını duyurdu. Hyundai ve gruptaki diğer markaları yakından ilgilendiren bu özel yatırım sayesinde elektrikli araçların üretim kapasitesi de artmış olacak. Hyundai, “Hyundai Motor Group Metaplant America” adını verdiği batarya fabrikasıyla, özellikle Amerika pazarını domine etmeye hazırlanıyor. Yapılan bu yatırım sayesinde EV araçlar daha istikrarlı bir şekilde üretilecek ayrıca, tedarik zincirinde de önemli bir gelişme kaydedilecek. Hyundai, kurmayı planladığı bu fabrikayla beraber birkaç yıl içinde 8.100’den fazla iş kolu da yaratmış olacak. Yeni fabrikanın 2025’in ilk yarısında ticari olarak üretime başlaması bekleniyor. Ayrıca, tedarikçiler de projeyle bağlantılı olarak 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacak.Hyundai Motor Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Euisun Chung ise kurulacak fabrika ile ilgili olarak; “Bugün elektrikli otomobillerimiz sınıfının en iyisi olarak kabul ediliyor ve bu yatırımla beraber elektrifikasyon, güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlikte dünya lideri olmaya kararlıyız. Hyundai Motor Group Metaplant America ile bir otomobil üreticisi olmanın ötesinde, dünyanın önde gelen mobilite çözümleri sağlayıcısı olmak istiyoruz” dedi.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020