Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Mercedes CLE tanıtıldı

CLE Coupé, Kasım ayında Avrupa’da satışa sunulacak. CLE Cabriolet ise gelecek yıl yollarda olacak.

Mercedes-Benz, zarif tasarımlı rüya otomobil geleneğini yepyeni, bağımsız bir seri ile sürdürüyor. CLE model adını hayatımıza katan bu otomobil Coupé ve Cabriolet olmak üzere iki farklı versiyona sahip. Yeni C-Serisi ve E-Serisi’ndeki teknik yeniliklere sahip olan CLE’nin Coupe versiyonu Kasım ayında Avrupa’da lanse edilecek ve onu gelecek yol CLE Cabriolet takip edecek.Yeni CLE Coupé, ikonik bir tasarıma sahip. Uzun aks mesafesi, kısa ön ve biraz daha uzun arka gövde, belirgin omuzlar ve büyük tekerleklerle Mercedes-Benz markasıyla iç içe olan bu oranları modern bir tasarım diliyle birleştiriyor. Öne doğru eğimli ön kısım, alçak kaput, düz LED farlar ve yeni tasarlanmış radyatör ızgarası araca atletik bir görünüm katıyor. Otomobilin boyutları, orta boy segmentteki en büyük coupé olmasını sağlıyor ve özellikle arka yolcular için daha fazla alan sunuyor.

İÇ MEKAN C SERİSİ’NDEN İZLER TAŞIYOR

4.850 mm uzunluğunda, 1.860 mm genişliğinde ve 1.428 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip olan CLE, C-Serisi Coupe’den daha büyük bir otomobil. Dingil mesafesindeki 25 milimetrelik fazlalık sayesinde C-Coupe’den daha geniş bir iç mekan sunan otomobil, özellikle arkadaki yolculara 10 mm daha fazla baş mesafesi, 19 mm daha fazla omuz ve dirsek mesafesi ve 72 mm daha fazla diz mesafesi sağlıyor. Ayrıca bagajı da 60 litre daha fazla hacme sahip. CLE’nin kabininde bağımsız olarak yerleştirilmiş 12,3 inçlik bir dijital gösterge ve 11,9 inçlik, sürücü odaklı tablet formunda bir merkezi ekran bulunuyor. 64 renkli dinamik ambiyans aydınlatması sunan modelde CLE için özel olarak geliştirilmiş entegre spor tasarımlı ön koltuklara yer verilmiş. Opsiyonel Burmester® 3D surround ses sistemi ile birlikte, her bir koltuk başlığı seviyesinde iki hoparlör geliyor. Bu da kulaklara yakın Dolby Atmos ve Spatial Audio ile özellikle bireysel ve sürükleyici bir müzik deneyimi yaratır. Mercedes-Benz’de ilk kez, ön koltukların kilidi bir kol kullanılarak değil, bunun yerine Nappa deriden yapılmış zarif bir halka ile açılıyor. 

4 VE 6 SİLİNDİRLİ MILD HİBRİT MOTOR SEÇENEKLERİ SUNULUYOR

Mercedes-Benz yeni E-Serisi’ndeki çok sayıda dijital yeniliği CLE Coupé’ye transfer etmiş. Yeni elektronik mimarisi ve üçüncü nesil MBUX bilgi-eğlence sistemi bunlardan bir tanesi. Sistem, farklı uygulamalarla olağanüstü etkileşimli bir eğlence deneyimi ve otomatikleştirilmiş işlevleriyle yeni bir kişiselleştirme düzeyi sunuyor. Yeni CLE Coupé, elektrik destekli downsizing ürünü motorlara sahip. Tüm motorlar, entegre marş jeneratörü ve 48 voltluk elektrik sistemi ile hafif hibrit teknolojisi barındırıyor. Listede dört silindirli seçenekler ve en güçlü versiyondaki 3,0 litrelik sıralı 6 silindirli benzinli motor bulunuyor. Şimdilik en güçlü seçenek olan CLE 450 4MATIC ortalama 8,6-7,8 lt/100 km aralığında tüketim değeri sunuyor. CLE’nin turbo benzinli motor seçenekleri 204 beygir gücünde 2.0 litrelik motora sahip olan CLE 200 ve CLE 200 4MATIC, 258 beygir gücünde 2.0 litrelik CLE 300 4MATIC ve 381 beygir gücündeki 3.0 litrelik CLE 450 4MATIC’ten oluşuyor. Dizel versiyon ise 200 beygir gücünde 2.0 litrelik turbo dizel motora sahip CLE 220 d olacak. 

ÇOK SAYIDA SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMİ MEVCUT

CLE’nin şasisi standart olarak 15 mm alçaltılmış. Her ikisi de Teknoloji paketinde sunulan, ön ve arka akslarda kademesiz olarak ayarlanabilen sönümleme ile arka aks yönlendirmesi kombinasyonuna sahip isteğe bağlı DYNAMIC BODY CONTROL, özellikle çevik ve aynı zamanda konforlu bir sürüş vaat ediyor. Arka aks yönlendirmesi 2,5 dereceye kadar arka tekerlek açısıyla dönüş çapını 50 santimetre azaltıyor. Arkadan itişli CLE Coupé, daha büyük boyutlarına rağmen C-Serisi Coupé’den daha küçük bir dönüş çapına sahip. CLE Coupe, bazıları daha da geliştirilmiş olan çok sayıda sürücü destek sistemi sunuyor. Kapsamlı standart donanım, ATTENTION ASSIST, Aktif Fren Asistanı, Aktif Şeritte Kalma Asistanı, Hız Limiti Asistanı ve geri görüş kameralı park paketini içeriyor. Aktif Mesafe Asistanı DISTRONIC ise Batı Avrupa’da standart donanım olarak sunulacak.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020